USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Папа Римський вперше призначив жінку на високий дипломатичний пост у Ватикані

16 Січня 2020 17:45
Папа Франциск уперше призначив італійську жінку-юристку на впливову посаду в Державному секретаріаті Ватикану.

Про це повідомляє AP.

«У середу Папа Франциск уперше призначив жінку на управлінську посаду в Державному секретаріаті Ватикана. Нею стала 66-річна італійська юристка Франческа Ді Джованні», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Джованні стала заступником державного секретаря Святого престолу. 66-річна юристка, яка має 27-річний стаж, стала першою в історії жінкою, яка отримала керівну посаду в найважливішому офісі Ватикана – Державному секретаріаті, який опікується внутрішньою бюрократичною роботою та дипломатичними відносинами з іншими країнами.

Джованні опікуватиметься відносинами Ватикану з ООН та іншими міжурядовими організаціями.

Як відомо, нині жінки у Ватикані вже займають кілька важливих посад. Папа Римський Франциск виступає за поступове розширення ролі жінок у Ватикані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus