USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Папа Римський канонізував волинянина

12 Жовтня 2009 11:01
Поміж новими святими, котрих канонізував Папа Римський Бенедикт XVI 11 жовтня на площі Петра у Ватикані, – виходець з Волині. Це – польський архієпископ Зігмунд Фелінський, – інформують «Волинські Новини».
До лику святих занесено двох іспанських священиків, монахиню із Франції, повідомляє «5 канал».
На церемонію канонізації приїхали і високопосадовці тих країн, де жили святі. Зокрема, прем\'єри Франції, Іспанії, Польщі, монарша родина Бельгії. Довідково:
Зігмунд Фелінський народився у 1822 році на Волині (тоді це була польська територія) у сім\'ї дворян. 1851-го Фелінський вступив до Житомирської семінарії, потому продовжив навчання в Духовній академії Санкт-Петербурга. Служив у католицькому храмі святої Єкатерини Олександрівської (Санкт-Петербург). 1862 року папа Римський Пій IX призначив Фелінського архієпископом Варшавським. Після січневого повстання у Польщі 1863 року Фелінський потрапив у заслання до Ярославля на 20 років за небажання співпрацювати з російською владою. 1883-го він був звільнений завдяки втручанню Святого Престолу, однак повертатися до Варшави йому заборонили. Останні 12 років життя архієпископ Фелінський провів у селі Дзвінячка Львівської області (тоді – територія Австрії). Архієпископ працював заради духовного блага польських та українських селян: створив школу, збудував церкву та відкрив жіночий монастир. 17 вересня 1895 року Зігмунд Фелінський помер у Кракові. Його тіло покоїться у Варшавському кафедральному соборі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus