USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Папу Римського кличуть в Україну

22 Квітня 2013 08:28
У Верховній Раді запрошують Вселенського Патріарха Варфоломія і Папу Римського Франциска на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, яке широко відзначать 28 липня, - інформує ТСН.

І якщо патріарх висловлювався про те, що готовий побувати в Україні, то новообраний Папа Франциск таких обіцянок не давав.

Зареєстрували законопроект депутати опозиційних фракцій, і, за словами одного з авторів Андрія Парубія, всі три фракції готові голосувати «за».

«Ми виступили з такою ініціативою, тому що присутність духовних лідерів додасть заходу більш широкий резонанс», - вважає Парубій. Але за законами дипломатії, навіть якщо Рада проголосує за даний законопроект, папу Франциска, як главу держави Ватикан, повинен запрошувати тільки Президент Віктор Янукович.

Поки що глава держави такої ідеї не озвучував. Не говорять про підготовку подорожі і в посольстві України при Святому Престолі у Ватикані. «Ми нічого не чули про підготовку пастирського візиту святішого отця не тільки до України, але і до будь-якої іншої країни Європи», - сказав прес–секретар Українській греко-католицькій церкви Ігор Яців. Зараз Ватикан активно готує поїздку Папи на його батьківщину в Бразилію. Швидше за все, він побуває там влітку, і це буде перший візит понтифіка після обрання на посаду. І тільки після цього можна буде говорити про те, що він відвідає інші країни. Раніше повідомлялося, що глава УПЦ КП патріарх Філарет висловив побоювання, що офіційні святкові заходи можуть пройти без участі його церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus