USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парафіяни луцького храму Віри, Надії, Любові та Софії відзначили престольне свято

30 Вересня 2008 18:18

Громада храму Віри, Надії, Любові, та матері їх Софії, що в Луцьку, відзначили престольне свято, – повідомляють 30 вересня «Волинські Новини».
Очолив урочистості старший капелан єпархії УПЦ КП протоієрей Олександр Безкоровайний. Співслужили з ним священники отець Андрій Ротченков, настоятель храму, отець Віктор Макаревич капелан МАУП, отець Микола Цап’юк, настоятель парафії в села Липини, а також протодиякон отоць Ярослав Місюк.
Після літургії священики разом із парафіянами звершили хресний хід навколо храму.
Довідка:
Свята Софія була благочестивою вдовою-християнкою і виховувала дочок у любові до Господа Iсуса Христа.
Вони не приховували віри в Христа і відкрито сповідували її перед усіма. Намісник Антіох доніс про це імператору Адріану (117-138), і той велів привести їх у Рим.
Викликаючи по черзі сестер, Адріан переконував їх принести жертву богині Артеміді. Юні діви (Вірі було 12, Надії – 10 і Любові – 9 років) залишалися непохитні.
Тоді імператор наказав жорстоко катувати їх: святих дів палили на залізних гратах, кидали в розпечену піч і в казан із киплячою смолою, але Господь Своєю Невидимою Силою оберігав їх. Молодшу, Любов, прив’язали до колеса і били ціпками, поки тіло її не перетворилося на суцільну криваву рану.
Святу Софію піддали іншому, найважчому, катуванню: мати була змушена дивитися на страждання своїх дочок. Але вона виявила незвичайну мужність і весь час переконувала їх терпіти муку в Ім’я Ісуса Христа. Усі три діви з радістю зустріли свою мученицьку кончину - вони були обезголовлені.
Імператор дозволив святій Софії взяти тіла дочок. Вона поклала останки в ковчег і поховала за містом. Три дні свята, не відходячи, сиділа біля могили дочок і нарешті віддала там свою душу Господу. Мощі святих мучениць з 777 року спочивають в Ельзасі, у церкві Ешо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2008 15:34
апр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus