USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Парламент Нідерландів блокує переговори про вступ Албанії до ЄС

21 Червня 2018 23:44
Більшість фракцій нижньої палати парламенту Нідерландів заборонили уряду вести перемовини з Албанією про вступ до Європейського Союзу.

Про це Укрфінформ повідомляє з посиланням на De Telegraaf.

"Фракції (у нижній палаті парламенту Нідерландів - ред.) "Народна партія за свободу і демократію", "Християнсько-демократичний заклик", "Християнський союз", "Партія свободи", "Соціалістична партія" і "Партія пенсіонерів" заборонили уряду вести перемовини з Албанією про вступ до ЄС", - йдеться у повідомленні.

Депутат від "Християнсько-демократичного заклику" Мартейн Ван Хелверт зазначив, що Албанія вже досягла певного прогресу з реформами, зокрема у суддівській гілці влади. Однак, він додав, що тільки 10 з 800 суддів пройшли перевірку.

"Тільки 10 із 800 суддів були перевірені. Тому важко сказати, що країна готова до перемовин про вступ до ЄС", - сказав Ван Хелверт.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок розповів, що нині в уряді також існують побоювання щодо справжньої боротьби з корупцією та організованою злочинністю в Албанії.

Зазначається, що Європейська комісія хоче розпочати перемовини з Албанією та Македонією про вступ до Європейського Союзу. В Комісії навіть називають 2025 рік - роком набуття членства обох країн в Союзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus