USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Партизанський марш»: до Мінська стягують спецтехніку і силовиків

18 Жовтня 2020 17:04
До столиці Білорусі Мінська, де незабаром розпочнеться акція протесту «Партизанський марш», стягується спецтехніка і силовики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє на телеграм-каналі Радіо Свобода.

Зокрема, читачі надіслали виданню відео з військовими машинами та силовиками на Партизанському проспекті, який сьогодні названо головним маршрутом слідування колон протестувальників.

Також в тому ж районі помічена спецтехніка, зокрема водомети, а також люди в балаклавах, які пересідають у цивільні машини.
У неділю, 18 жовтня, в Білорусі відбудеться акція протесту. Цього разу вона зветься Партизанський марш. Його маршрут опубліковано в ТГ-каналі NEXTA о 11:52: «Сьогодні ми йдемо за максимально простим сценарієм – займаємо Партизанський проспект і йдемо колоною до самого МКАД! А йдучи, висловлюємо підтримку і солідарність робітникам столичних заводів, від страйків на яких тепер залежить багато чого!»

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Лукашенко, легітимність якого не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «заступив» на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку акцій, за даними опозиції, затримано понад 12 тис. осіб, декілька учасників протестів загинули.

Євросоюз запровадив персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 18 Жовтня 2020 18:22
гуайдиха не угомониться а дурні баньки не хочуть розкрити
Таракан до Я Показати IP 18 Жовтня 2020 19:06
Венесуела на горизонті. таракан і моль не допоможуть, а моль ботоксна ще й масла у вогонь піділлє.
Лучанин до Таракан Показати IP 18 Жовтня 2020 20:57
Таракани в твоїй макітрі скоро 7-у річницю святкуватимуть.
ДОНАЛЬД Показати IP 18 Жовтня 2020 19:45
Кажуть що акції протесту за 2 місяці більше зад...вбали білорусів ніж Лукашенко за 26 років!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus