USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пасажири поїзда «Ківерці-Львів», у якого замерзло пальне, сім годин чекали допомоги

10 Січня 2017 17:23
Сім годин на межі виживання перебували пасажири регіонального поїзда №802/801 сполученням Ківерці-Львів, який заправили літньою соляркою, пише «Волинська газета».

У передріздвяний день пасажири швидкісного рейкового автобусу, що прямує з Луцька до Львова, опинилися у пастці. Через три години з початку подорожі, пасажирів рейкового зустрічатиме вокзал сусіднього міста. За графіком. Але «святкова» поїздка перетворюється на тортури.

Потяг, який зазвичай зупиняється на своєму шляху лише на чотирьох зупинках: Ківерці, Луцьк, Підзамче, Львів, раптом зупинився у непримітній Сенкевичівці, що на Горохівщині. До людей вийшов машиніст і повідомив, що далі потяг самостійно рухатися не зможе, адже при такому морозі замерзає пальне, а тому будуть чекати локомотив із обласного центру Волині, який візьме на буксир транспорт та потягне аж до місця призначення.

На запитання пасажирів, чому, пролунала відповідь, що у Тернополі в депо їм залили літню солярку, яка не витримує високих морозів, і щоб абсолютно не замерзнути у лісі, рейковий автобус якось дотягнув до Сенкевичівки…

«Втішало, що коли на вулиці майже мінус 20 градусів за Цельсієм, залізничники пообіцяли: певний час у нас ще працюватиме обігрів салону. Вибір був мізерним. Або клигати в пошуках якось автобуса (найближча траса знаходиться за 7 км від залізничної станції Сенкевичівка), або – запастися терпінням і чекати. Більшість вирішила, що другий варіант таки кращий», - розповіли пасажири рейкового.

Локомотив-рятівник приїхав лише через дві години, приблизно у той час, коли за графіком рейкобус мав доїжджати до Львова. За період вимушеного простою система обігріву всередині перестала працювати, декілька щасливчиків покинули місце (за ними приїхали на машині), а пасажири та працівники злощасного рейсу встигли обдзвонити всі можливі інстанції. Для більшості подорожніх Львів був не кінцевою зупинкою, у декого навіть були квитки на інші потяги, на які вони просто не встигали. Працівники «Укрзалізниці» пообіцяли таким пасажирам, що їм повернуть кошти або обміняють квитки безплатно.

«До Львова це чудо залізничної техніки з літнім дизельним паливом у баках локомотив досунув приблизно о 13 год. Потративши на дорогу майже 7 годин і добряче замерзнувши (5 годин із нашої подорожі, батареї не працювали, тому двері та деякі вікна транспорту іній покрив навіть зсередини!), люди чимскоріше намагалися залишити «полярний експрес». Особливо всі переживали за дітей, яких у салоні було чимало», - розповідають очевидці.

І ось тут виникає питання, хто винен у цій екстремальній ситуації і чому вона взагалі виникла?

Про високі морози говорилося давно: попереджували метеостанції, писала преса… То чому в баки пасажирського залізничного транспорту залили літнє пальне? Бо після однієї безвідповідальності почалася ж ціла серія інших фактів бездіяльності! Зважаючи на те, що відправною станцією дороги до Львова були Ківерці, невже працівники одразу не помітили, що щось не так? Чому до рейкового автобуса або одразу не причепили локомотив, або взагалі не скасували цього арктичного рейсу?

Офіційно ці питання немає кому поставити, бо начальство зі «Львівської залізниці» продовжує святкувати. Про надзвичайну подію з рейковим автобусом сполученням Ківерці-Львів тут узагалі нічого не повідомили.

Зате виконувач обов’язків начальника цієї залізниці Іван Груник напередодні вихідних бадьоро відрапортував:

«Цього року Львівська залізниця зробила ще більше задля комфорту і безпеки своїх пасажирів, адже левову частку перевезень здійснює саме залізниця. В складний для України час відчуваємо нашу велику відповідальність і надалі залишаємось міцним, сталевим хребтом країни, прикладом потужного державного підприємства».

Погодьтеся, що зараз ці слова сприймаються як відверте знущання…

Єдине, що втішає – так це живі люди, які ледь не замерзли в салоні того рейкобуса. За довгий час очікувань і випробувань пасажирам того злощасного рейсу вдалося згуртуватися і навіть подружитися. Тому на правах однієї з жертв залізничної безвідповідальності хочу подякувати за хорошу компанію та почуття гумору. Надіюся, ви усі здорові, і нехай ця неприємність буде останньою у вашому житті.

Ольга КОНОНЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
оЛЯ Показати IP 12 Січня 2017 08:17
Високопосадовці погноз погоди не читають, він їм ні до чого. А за наші з вами проблеми ніхто не відповідає
Справді? Показати IP 12 Січня 2017 08:28
Скільки можна високопосадовців винуватити у всьому? Високопосадовець заправляв цей транспорт? Чи він керував ним? Людина яка відповідає за цей транспорт і є носієм відповідальності за дану ситуацію. Якщо він не прослідкував за якістю палива в баку, то годі далі шукати винних чи вину перекладати на когось. Якщо він бачив що паливо не відповідає вимогам потрібно було повідомити про ризики і, я вважаю, такі речі фіксуються в певному журналі. Зі сторони виглядає простою халатністю.
Оля до Справді? Показати IP 12 Січня 2017 08:58
Що за дурниці?? Не може машиніст самостійно прийняти рішення про відміну рейсу.. І не він приймає рішення про закупівлю того чи іншого виду пального. Цим займаються ЧИНУШІ з Укрзалізниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus