USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріах Кирило благословив пам'ятник самому собі

23 Грудня 2017 23:45
Патріарха Кіріла увіковічнять на одному з 16 бронзових пам'ятників предстоятелів Російської православної церкви, які з'являться у Москві біля храму Христа Спасителя, до кінця 2019 року

Про це повідомляє Експрес.

Створення скульптур почнеться за розпорядженням мера Москви. "Проект реалізується з благословення нинішнього глави РПЦ, він узгоджений з комісією Мосміськдуми з монументального будівництва. Його автори планують, що усі чотириметрові скульптури встановлять раніше терміну - 2018 році. Три пам'ятника вже відкрили 25 листопада", - вказується в документі.

Голова Експертної ради з церковного мистецтва, архітектури і реставрації РПЦ протоієрей Леонід Калінін вважає, що Патріархи - це фігури поза часом.

А діючий патріарх - це фігура, вже написана на скрижалях історії. Перевезення і монтаж бронзових патріархів оплачує "Московський комбінат будівельних матеріалів". Також компанія облагородить навколишню територію. Голова ради директорів підприємства Андрій Чижик зізнався, що про встановлення пам'ятника говорив ще сім років тому.

Автором виступить скульптор Салават Щербаков, який створив недавно монументи князю Володимиру і Михайлу Калашникову. У листопаді минулого року повідомлялося про плани установки бюстів всіх патріархів, закінчуючи Алексієм Другим, до сторіччя відновлення інституту патріаршества в 2017-м. Орієнтовна вартість проекту оцінювалася в 50 мільйонів рублів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 24 Грудня 2017 09:51
молодець! він скоро і самоканонізуєцця, на пару з пуйлом
Анонім Показати IP 24 Грудня 2017 12:09
https://www.google.com.ua/amp/s/m.tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201712221620-vm4p.htm/amp/ Це пам'ятники всіх православних патріархів, від першого - до останнього. Ініціатива виходила від міської думи Москви. Не треба передьоргувати і нагнітати.
братья до Анонім Показати IP 25 Грудня 2017 13:20
канал звізда дуже скажем екзотичний світогляд для цивілізації має..хто ж там зображений буде в памятнику..людина ну схожа..образ "православвя"...думайте своєю головою..церкві церкву..чк погони..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus