USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Патріарх Кирил заступився за геїв

23 Грудня 2009 14:15
Патріарх Кирил заявив, що приймає будь-який вибір людини, зокрема у сфері сексуальної орієнтації, це особиста справа людини.
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив, що Російська православна церква приймає будь-який вибір людини, у тому числі і у сфері сексуальної орієнтації, але категорично виступає проти абортів і евтаназії.
«Ми приймаємо будь-який вибір людини, зокрема у сфері сексуальної орієнтації, це особиста справа людини», – сказав Кирило на зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турб’єрном Ягландом у середу в патріарших упокоях храму Христа Спасителя.
За його словами, визнання цього факту у жодному випадку не змінює позиції Російської православної церкви щодо самого явища, – пише сайт ТСН.
«Релігійна традиція всіх практично народів свідчить про те, що гомосексуалізм є гріхом», –  нагадав предстоятель РПЦ. «Гріх, що здійснюється, не повинен каратися... Тому ми періодично виступали і виступаємо проти будь-якої дискримінації людей нетрадиційної сексуальної орієнтації», – заявив Кирило.
Він також заявив, що РПЦ ніколи не приєднається до голосу тих, хто вважає аборт просто одним із прав людини. «І відносно хворих людей не можна вживати смерть, як засіб вирішення проблем», – сказав патріарх.
Як відомо, наприкінці вересня у Києві пройшов парад проти одностатевих стосунків під гаслом «Любов проти гомосексуалізму».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
OrestN Показати IP 23 Грудня 2009 14:29
тривожна новина, цей процес завершиться як в Англіканській церкві Англії, де дозволено сексменшинам бути священниками. Видно, Всесвітня рада церков наїхала на кирила ефективно. Догми здають свої позиції
))) Показати IP 23 Грудня 2009 15:19
"И эти люди запрещали мне ковыряться в носу..."
Українець Показати IP 23 Грудня 2009 15:52
Істинна православна церква ніколи не відмовиться і не відійде від догм які ідуть від апостолів,хто б не наїжджав на неї.
Stopkadr Показати IP 23 Грудня 2009 22:59
Це ще раз підтверджує, що повадирі сліпі. Тобто Кирил 6-у заповідь "Не вбивай" бачить, а 7-у "Не чини перелюбу" не добачає? Коментар Ніфонта в студію, пліз.
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 00:01
ліберальний, однако, Патріарх!
seal Показати IP 24 Грудня 2009 00:01
Це щось новеньке в Російській православній церкві, яка завжди відрізнялася суворими ортодоксальними правилами. Так дивись скоро і одностатеві шлюби почнуть реєструвати. Про святкування Різдва Христового і Воскресіння Христового в один день разом з католиками - домовитись уже кілька століть не можуть, а тут раптом такий прогрес у відношенні до гомосексуалізму. Щось тут не так. Дійсно, хотілося б почути коментарі представників наших церков з цього питання. Підтримую комент Stopkadr.
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 00:02
це не вибір людей, а їх хвороба, яку треба лікувати! в тому числі і словом Божим!
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 11:50
а хто має лікувати, якщо лікарі хворі?!
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 18:17
Церква завжди виступала проти аборців, а щодо підтримки геїв - це щось нове. Сексуальна орієнтація -справа особиста і кожен сам обирає.
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 23:09
дивись, скоро й педофілію не вважатимуть ні за злочин, ні за гріх. це ж теж свого роду сексуальний вибір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus