USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Патріарх Кирило знову їде в Україну

19 Липня 2011 11:59
Патріарх Кирило прибуде до Києва на святкування чергової річниці хрещення Київської Русі. Візит патріарха триватиме з 26 по 28 липня.

Однак приїзд Кирила важливий ще і тим, що усередині УПЦ МП з'явилося різне бачення щодо стосунків із РПЦ. Фактично відбулося розділення на прихильників збереження статусу-кво і прихильників виходу з підпорядкування Московському патріархату, пише ТСН з посилання на "Сегодня".

Прихильники того, щоб залишилось усе як є, покладають великі надії на візит патріарха, який дозволить їм посилити позиції в керівництві УПЦ, ослаблені останнім часом.

Патріарх Кирило буде в Києві 26-28 липня. Очікується, що 27 липня він проведе богослужіння на Володимирській гірці, а 28-го - літургію в Києво-Печерській лаврі. Крім нього до Києва приїде грузинський патріарх Ілія II.

На 28 липня планується потужна концертна програма. На цей раз концертів буде три - у Києві, Мінську та Москві, причому два з них український телеглядач зможе побачити: в 19:00 на Першому російському каналі - московський, о 22:00 на Першому українському - київський.

Як розповів учасник групи "Брати Карамазови" Олег Карамазов, найбільша програма буде в російській столиці - на сцену на Поклонній горі вийдуть "Воскресенье", "Парк Горького", "Брати Карамазови", можливо "ДДТ", брати участь також будуть Петро Мамонов та Іван Охлобистін; в Києві на сцену на Співочому полі вийдуть Олена Ваєнга, Джанго і "Скай". Крім артистів на сцену виходитимуть відомі люди, які розкажуть про те, що в їхньому житті значить православ'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Exaboto Показати IP 19 Липня 2011 13:58
а очі такі чесні-чесні :)
Роман до Exaboto Показати IP 19 Липня 2011 21:11
Очі касу підраховують
M Показати IP 20 Липня 2011 17:36
Знову з бізнес справами приїздить. Контролювати треба найбільшу іноземну бізнес-корпорацію скорочено УПЦМП.
лучанка Показати IP 22 Липня 2011 15:16
дістали ці московські попи.що не посій то все воно виросте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus