USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Пацієнти з усіх областей: як на Волині працює центр реабілітації учасників бойових дій

21 Жовтня 2023 08:10
У медичному центрі реабілітації учасників бойових дій, що на Волині, щодня обслуговують до 350 людей. З них 50-60% – військовослужбовці. У закладі проводять як амбулаторне, так і стаціонарне лікування.

Як повідомляють у Волинській ОВА, на сьогодні у центрі є 22 ліжко-місця для стаціонарної реабілітації пацієнтів. У центрі її надає мультидисциплінарна команда, яка складається з близько десяти фахівців: лікаря фізичної і реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, команди психологічно-психіатричної підтримки та лікування, консультантів-неврологів, травматологів та при потребі ортезиста й протезиста.

«Надання послуг реабілітації передбачає роботу безпосередньо цієї мультидисциплінарної команди над пацієнтом, складання індивідуального плану реабілітації, це робота терміном від 14 днів до місяця. Кожному пацієнту план складається індивідуально, тому реабілітація може тривати і більше місяця», – зазначила завідувач відділення реабілітації Альона Черкавська.
Стаціонарна реабілітація передбачає у день заняття від трьох годин і більше. Водночас амбулаторна – близько двох з половиною годин.

У закладі перевага надається військовослужбовцям. Однак цивільні пацієнти також можуть отримати реабілітаційну допомогу.

Читати ще: Як луцький центр реабілітації допомагає військовослужбовцям швидше відновити здоров’я

Центр уклав договір з НСЗУ, тому всі консультації і повноцінна реабілітація для цивільних і військових тут є безкоштовною. Для цього пацієнти повинні мати направлення від сімейного лікаря на консультацію до вузького спеціаліста: травматолога або невролога. Важливо, що для військовослужбовців направлення повинно бути тільки з військового госпіталю або з військової частини.

Окрім консультацій спеціалістів, у центрі можна отримати такі послуги: водолікування у вигляді перлинних, гідромасажних, автоматичних та індивідуальних ванн, душів Шарко і циркулярних, заняття ЛФК в басейні, а також реабілітаційні заходи у вигляді масажу, кінезотерапії, заняття на тренажерах, індивідуальної і групової лікувальної гімнастики, галотерапії (соляна шахта).

Читати ще: Реабілітація військових у Луцьку: бійців заново вчать ходити після поранень на передовій

Також у закладі фахівці надають психологічну допомогу.

«Кабінети психологічної підтримки передбачені для індивідуальних консультацій, тобто кожен, хто приходить реабілітацію у нашому закладі, має першу обов’язкову консультацію, а далі спільно з пацієнтом приймаємо рішення щодо того, якою є необхідність подальшої роботи, – розповіла психолог Любов Казмірчук. – Звичайно, наразі в плані психологічної підтримки, основні наші зусилля зосереджені на допомозі військовим, ветеранам, їхнім родинам, сім’ям загиблих та рідним зниклих безвісти».

До слова, у центрі реабілітації надають допомогу пацієнтам з усієї України.

«Ось сьогодні поступають пацієнти з Івано-Франківська та Чернівців, завтра будуть уже з Києва і Харкова, – каже завідувач відділення реабілітації. – Про наш реабілітаційний центр чують і знають, напевно, через інтернет. Але основне – це поради пацієнтів, які були у нас і досягли завдяки нашій роботі хороших результатів. Тому що наша ціль – це поставити людей на ноги та пристосувати до життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus