USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Наше завдання – зробити життя поранених військових максимально повноцінним»: як у Луцьку працює центр реабілітації учасників бойових дій

16 Серпня 2023 18:12
У Луцькій міській територіальній громаді з 2019 року діє Медичний центр реабілітації учасників бойових дій. Це заклад, де захисники України після перебування на полі бою можуть відновитися та отримати кваліфіковану комплексну допомогу. Крім роботи безпосередньо з бійцями, підтримку та реабілітацію тут надають і членам сімей військовослужбовців.

Про це інформують в Луцькій міській раді.

«Щомісяця в нашому центрі стаціонарно відновлюються 30 військовослужбовців і ще 300 проходять амбулаторний курс реабілітації. На жаль, у ході війни багато захисників України зазнають поранень, втрачають кінцівки. А з ними і звичне життя. Завдання реабілітологів – допомогти їм у це життя повернутися, адаптуватися до нових реалій і зробити все можливе, щоб вони могли жити максимально повноцінно – і фізично, і психологічно», – наголошує керівник центру, заслужений лікар України Ігор Гнетньов.
Із пацієнтами Медичного центру реабілітації працюють понад 20 досвідчених спеціалістів. Це фізичні терапевти, ерготерапевти, реабілітологи, невропатологи, ортопеди-травматологи, психологи-логопеди. Загалом колектив закладу налічує 100 працівників.
До послуг військовослужбовців – гідромасажні ванни, басейн для витягування хребта, циркулярні душі, душ Шарко, зал лікувальної фізкультури, тренажерний зал, кімнати для відновлення дрібної моторики, кімнати індивідуальної та групової психологічної реабілітації, соляна кімната. Є також можливість пройти магнітотерапію, лазеротерапію, електрофорез та інші процедури.
Читати ще: Реабілітація військових у Луцьку: бійців заново вчать ходити після поранень на передовій

Спеціалісти центру проводять діагностику, складають план лікування та стежать за прогресом кожної особи. Курс лікування у стаціонарі – 21 день, амбулаторне лікування триває 14 днів. У центрі діють відділення реабілітації, медико-психологічної реабілітації та паліативної допомоги. Заклад відповідає вимогам щодо інклюзивності та вільного доступу осіб з інвалідністю – в приміщенні наявні пандус, ліфт та сходовий підйомник.
Центр уклав договори за програмою медичних гарантій із Національною службою здоров’я України та Міністерством у справах ветеранів, тому всю медичну та психологічну допомогу надають безоплатно.
Читати ще: Луцький медичний центр реабілітації учасників бойових дій – один із найпотужніших в Україні

«Запрошуємо військовослужбовців нашої громади та членів їхніх сімей пройти відновлення в Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади. Своєчасна успішна реабілітація дає змогу швидше та ефективніше відновити здоров’я. Потрапити на реабілітацію у Медичний центр можна за скеруванням сімейного лікаря», – наголошують у медзакладі.
КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» розташований за адресою: Луцьк, проспект Волі, 66 а.

Телефони для довідок : (050) 438 97 51, (063) 940 43 22, (067) 125 78 75, (0332) 20 00 87.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus