USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Павловський визнав, що знайомий з організатором замаху на Гандзюк

8 Листопада 2018 08:58
Колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський визнав, що знайомий з Сергієм Торбіним, якого офіційне слідство вважає організатором нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Однак спростував участь у нападі, пише «Новое время».

В ефірі Громадського він заявив, що познайомився з учасником бойових дій на Донбасі Торбіним під час волонтерської діяльності: «Я їм допомагав на фронті - продуктами, соляркою, медикаментами».

Окрім того, за словами Павловського, він зустрічав Торбіна на різних дитячих змаганнях та знав його з «позитивної сторони».

Водночас Павловський спростував інформацію про причетність до нападу на Гандзюк, наголосивши, що навіть не знав активістку.

«Якщо би я був причетний, то, я думаю, з вами би вже не розмовляв», - сказав він, додавши, що давав свідчення поліції про Торбіна.

Нагадаємо, що за інформацією активістів, помічник депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігор Павловський є можливим посередником між замовником та організаторами вбивства Катерини Гандзюк. Після оприлюднення цієї інформації Микола Паламарчук звільнив Ігоря Павловського.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки із залученням 30-39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

31 липня в Херсоні на неї було скоєно напад. Її облили сірчаною кислотою, в результаті активіста отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

З опіками Гандзюк госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

У нападі на Гандзюк підозрюються п'ятеро осіб: Володимир Васянович, Микита Грабчук (йому інкримінують безпосередньо виконання), Віктор Горбунов, В'ячеслав Вишневський та Сергій Торбін. Все, крім Торбіна (він - можливий організатор), визнали свою провину і розповіли, що погодилися здійснити напад за грошову винагороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus