USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Пенальті – це лотерея»: у Луцьку нагородили переможців футбольного турніру «Кубок єднання – 2021»

26 Вересня 2021 16:08
В обласному центрі Волині нагородили переможців фінального етапу наймасштабнішого футбольного турніру в Україні «Кубок єднання-2021» серед хлопчиків 2010-2011 року народження, який присвячений 10-річчю Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Непересічна для Волині спортивна подія стартувала 25 вересня на стадіоні «Авангард» у Луцьку, а ось вирішальні поєдинки із подальшою церемонією нагородження провели у неділю, 26 вересня.

Футбольний турнір відбувся за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у партнерстві з ГО «Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу» та БФ «Розвиток футболу України».

Протягом двох днів змагань на головному стадіоні Луцька не переставала кипіти напруга від запеклих футбольних протистоянь між командами-учасниками, яким могли б позаздрити навіть найтитулованіші клуби світу.

Так, у змаганнях взяли участь 400 команд із 22 областей України, а це – майже 7 тисяч учасників з усієї країни.

За результатами поєдинків у фінал вийшли дві найсильніші команди – ДЮСШ «Чорноморець» із Одеської області та КДЮСШ «Барса» із міста Шостка Сумської області, утім після серії пенальті першість здобули одесити.
Водночас бронзовим чемпіоном у цьогорічному турнірі стала футбольна команда СК «Чайка» Борщагівської ТГ Київської області (на фото), а почесне четверте місце вибороли спортсмени із СДЮСШОР «Полісся-1», місто Житомир.
«Цим заходом ми хотіли не тільки показати, наскільки спортивна у нас нація, а й об’єднати вас усіх та зробити справжнє свято. Сподіваюсь, нам це вдалося. Фонд Ігоря Палиці «Тільки Разом» від моменту заснування опікувався спортом і цей турнір є кульмінацією нашої діяльності в спортивній галузі з однієї сторони, а з іншої – тільки початком, бо, хоч і «Кубок єднання-2021» стартував на десятиріччя фонду, його будуть проводити щороку», – пообіцяла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Катерина Шкльода.
Натомість перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко подякував командам-учасникам за чудову гру.

«Ви показали дуже яскравий та видовищний футбол. Ми за вами спостерігаємо, і вже бачимо гравців, які можуть у майбутньому потрапити до лав юнацької збірної України. Бажаю вам великих перемог в ім’я та славу України», – звернувся він до юних футболістів та додав, що УАФ підготувала подарунки для учасників турніру – футбольні м’ячі та один особливий приз – м’яч з автографами гравців національної збірної України.
Як зазначив заслужений майстер спорту, володар кубку УЕФА В’ячеслав Шевчук за два дні турніру він переконався, що змагання провели на дуже високому рівні.

«І сьогодні, і вчора я побачив дуже багато талановитих хлопців. У вас велике майбутнє, вірте у власні сили і у вас все вийде», – додав наснаги гравцям тренер молодіжної збірної України.
«Як людина, яка 40 років віддала футболу, я вам хочу сказати, що, попри те, що провів сотні таких турнірів, й досьогодні я пам’ятаю кожну емоцію, кожного спортсмена, проти якого виходив на полі. Футбол - це вид спорту, який навчає нас жити в команді. Я точно знаю, що багато із вас стануть гравцями збірної України, вірю на сто відсотків, що кожен із вас виросте гарним козаком і хорошою людиною», – звернувся до учасників турніру народний депутат України 7-8 скликання, голова київської партійної організації політичної партії «ЗА Майбутнє» Ярослав Москаленко.

Він запросив на сцену капітанів команд фіналістів.

«Фінальна гра була дуже запеклою. Я думаю, що ми добре відіграли, але пенальті – це лотерея. Тож цього разу перемогла команда Одеської області», – зауважив капітан команди-фіналіста КДЮСШ «Барса» із міста Шостка Сумської області Ігор Кирута.
Очільник одеської команди Тимофій Процько додав, що фінальна гра була надзвичайно складною, оскільки команда з Сумщини – дуже потужні суперники.

«Але ми перемогли по серії пенальті, хоч і правду сказав Ігор – це лотерея. Лотерея, у якій ми цього разу виграли», – посміхнувся хлопець.
«Хочеться подякувати Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» за таке чудове свято спорту і футболу, що відбулося у нашому місті. Декілька тисяч дітей змогли долучитися до цих змагань, і, водночас, декілька десятків тисяч дітей змогли побачити ці змагання по телебаченню та у інтернеті, і для себе, можливо, теж прийняли рішення займатися футболом і вести активний та здоровий спосіб життя. Це дуже важливо», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Заразом голова Волинської облради Григорій Недопад сказав, що переконаний, що емоції, які вирували під час турніру протягом двох днів, передалися кожному присутньому. Він наголосив, що учасники, яким цьогоріч не вдалося вибороти перемогу, мають час краще підготуватися до наступних змагань через рік.
Насамкінець слово надали ідейному натхненнику турніру, лідеру політичної партії «ЗА Майбутнє», народному депутату Ігорю Палиці:

«Ви всі молодці! Емоції під час змагань справді зашкалювали. Це – справжня кульмінація справжнього свята! Не будемо затягувати часу, бо всі з великим нетерпінням чекають на нагородження».
Опісля відбулася урочиста церемонія нагородження команд-переможців. Також відзначили кращих гравців у наступних номінаціях:

найкращий воротар – Тимофій Процько (ДЮСШ 11 «Чорноморець», Одеська область); захисник – Матвій Миронець (Шосткінська КДЮСШ «Барса», Сумська область); нападник – Іван Гречина (СДЮСШОР «Полісся-1», м. Житомир); MVP турніру – Ігор Кирута (Шосткінська КДЮСШ «Барса», Сумська область); бомбардир – Герман Комаровський (СК «Чайка», Борщагівська ТГ Київська область).

Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus