USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пенсії у квітні знову підвищать, але не усім. У кого виплати зростуть

25 Березня 2024 07:39
З початку квітня українським пенсіонерам підвищать пенсії у двох випадках: перше – якщо вони народилися до 1957 року, мають достатній стаж і отримують пенсію нижчу за гарантований рівень; друге – якщо вони продовжують працювати, перебуваючи на пенсії.

Про це пишуть Українські новини.

Підвищення стосуватиметься двох груп:

1. Тих, хто продовжує працювати на пенсії. В Україні наразі працюють близько 2,7 мільйона пенсіонерів, які одержують пенсії, проте продовжують набирати стаж. Закон дозволяє перераховувати пенсії та враховувати набуті роки стажу не частіше, ніж один раз на 24 місяці. Таким чином, у квітні автоматичний перерахунок пенсій відбудеться для тих, хто працював на пенсії протягом не менше двох років, і кому за цей період не проводили перерахунок виплат.

Читати ще: Пенсії без ідентифікації в Україні платитимуть тільки до 31 березня

2. Тих, хто досяг 65 років та виконав умови стажу. Закон гарантує, що якщо ви маєте не менше ніж 65 років та є 35 років стажу (для чоловіків) або 30 років (для жінок), розмір вашої пенсії не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня 2024 року. Виплати будуть підвищені для 10 мільйонів українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонер Показати IP 31 Березня 2024 13:30
по тексту .........Таким чином, у квітні автоматичний перерахунок пенсій відбудеться для тих, хто працював на пенсії протягом не менше двох років, і кому за цей період не проводили перерахунок виплат - не правильний запис. Пенсії перераховується тим у кого минуло 2 роки після останнього перерахунку це вірно , а от вираз "хто працював на пенсії протягом не менше двох років" не вірний - перерахунок буде зроблено за фактично відпрацьований час і при умові сплати у пенсійний фонд внесків за кожен відпрацьований місяць в установленій законом величині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus