USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині прогнозують зміни в призначенні пенсій

1 Грудня 2015 10:02
Замість 10 днів призначити пенсію можна буде впродовж 10 хвилин – такі прогнози роблять щодо своєї роботи фахівці Пенсійного фонду Волині на 2016-й рік. Аби цих результатів досягнути, вже з нового року вони планують переводити свою роботу в електронний формат.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 30-ого листопада.

Зі слів начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петра Філіпчука, ­ Пенсійний фонд області веде підготовчі роботи для створення централізованої електронної системи призначення та виплати пенсій уже протягом року. Та додає, що головна мета цього нововведення - мінімізація часу обслуговування громадян, яка має бути оперативною не залежно від місця проживання людей й без обов’язкового їхнього звернення у Пенсійний фонд.

«На першому етапі в кожній області є кілька пілотних районів, де проведуть оцифрування пенсійних справ та запровадження єдиних стандартів з обслуговування. Так ми відмовимося від величезного документообігу й спростимо процедуру надання пенсій. Подати заяву-звернення, переглянути свої дані можна буде невдовзі через інтернет», - говорить Петро Філіпчук.

Серед численних переваг він також називає недоліки системи. Основні – оновлення компʼютерної техніки в Пенсійному фонді краю, 80% якої застаріла – час експлуатації понад 10 років. Зі слів керівника, з першого січня буде відбуватися оновлення техніки й впродовж 2016-ого року роботу переведуть в електронну площину.

У відомстві обіцяють, що достатньо буде лише подати паспорт, ідентифікаційний код і написати заяву на призначення пенсії. Для прикладу, сьогоднішній термін призначення пенсій – 10 днів, а тестові спроби електронної роботи показують, що пенсію можна призначити впродовж 10 хвилин.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРУДОВІ КНИГИ УКРАЇНЦІВ МОЖУТЬ ВІДІЙТИ В МИНУЛЕ УЖЕ З ЛИПНЯ

Нагадаємо, цього року волинські пенсіонери отримали 4 мільярди 77 мільйонів 700 тисяч гривень. У Пенсійному фонді звітують, що волинянам виплатили на 3,3% більше, ніж торік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ого Показати IP 1 Грудня 2015 13:05
Але, щоб зібрати всі необхідні документи та довідки вам знадобиться не менше двох місяців, наприклад тільки архів видає довідку місяць.
галя Показати IP 2 Грудня 2015 00:17
Шо, не будуть дивитися, яким чорнилом зроблено запис в трудовій? чи чому до 1991р. була гербова печатка УРСР ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus