USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку день скорботи: в центрі міста - музика, співи й танці

22 Червня 2014 21:00
У Луцьку - День скорботи. Сьогодні обмежено проведення розважально-концертних заходів, а на приміщеннях державних установ приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою. Втім, в обласному центрі Волині є громада, яка вважає, що цього дня доречно ходити по центру міста зі співами й танцями.

Нагадаємо, згідно із розпорядженням першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука, сьогодні, 22-го червня, заборонено звучання розважальної музики на ринках, у торговельних закладах, закладах ресторанного господарства та громадського харчування. Обмежено також проведення розважально-концертних заходів.

На знак скорботи за загиблими у роки Великої Вітчизняної війни на адміністративних приміщеннях міської ради та комунальних підприємств міста, державних підприємств, установ, організацій приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою. Саме у цей день, 73 роки тому, рано вранці Німеччина, за підтримки своїх союзників - Італії, Угорщини, Румунії, та Словаччини, - раптово і без попередження напала на СРСР. Тоді почалася Німецько-Радянська війна, яку у радянській та сучасній російській історіографії називають Великою Вітчизняною війною.

Також місто не оговталося від ще однієї траурної події: панахида за загиблим на сході лучанином Рустамом Хамраєвим, яка відбулася 20-го червня.

Втім, представники релігійної громади Товариства свідомості Крішни у Волинській області вважають, що попри офіційний день скорботи у місті є доречним те, що вони співають і танцюють вулицями Луцька. Саме такою святковою ходою вони пройшли від Київського до Театрального майдану.

Учасниця цієї громади запевняє, мовляв, розуміє, що сьогоднішній день скорботний і каже, що це правильно, однак вони співають щодня, бо "усе що ми бачимо - тимчасово, а душ вічна, тому своїми діями ми прославляємо Бога".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Лучанин Показати IP 22 Червня 2014 21:42
Не поважають культуру й традиції українського народу - геть з нашої землі!
Іванка-слов"янка до Лучанин Показати IP 28 Червня 2015 16:01
Земля вона така сама ваша, як і їхня. А по закону, кожен має право на вільне віросповідування. Українська культура і традиція - це не є щось попсове, до чого ми привикли: вишиванка, сало і Тарас Шевченко. Українська культура і традиція це не лише період до охрещення Русі, а й за багато років до цього. Якщо люди не пють горілку на Паску, мало того, взагалі її не пють, і замість того, щоб і в так життя, наповнене одною агресією, добавляють трохи позитиву - то не означає що не поважають. Кожен день хтось вмирає, хтось народжується, хтось страждає і хтось радується, думаю, доречно буде радуватись новонародженому сину, замість оплакування в цей момент померлому навіть не родичу чи другу, а просто знайомому. І це не буде не повагою. Давайте копати глибше, копати до справжньої української культури, яка була ще до охрещення Русі, а не сприймати за культуру те - що нам навязує влада і соціум. Давайде будемо свідомими УКРАЇНЦЯМИ!!! Давайте удемо позбуватись міфу про українців, що сусід радуєтьс, то зроблю йому шкоду. Більше радості і доброти - думаю, такі мають ути справжні українці - не важно якої релігії. Слава Свідомій і Розумній Україні! Слава релігії наших предків!!! (нажаль, то не християнство, хоча християнство то чудова релігія - релігія доброти і милосердя). Вивчаємо історію України!
Луцький Микола Показати IP 22 Червня 2014 21:53
По пиці отримали б від когось, то запам"ятали на все життя ці *******!!!
Українець Показати IP 22 Червня 2014 22:25
коментар було видалено
Джулія Показати IP 23 Червня 2014 01:16
Українці толерантні. Часом аж задуже.
Анонім Показати IP 23 Червня 2014 06:42
И что наша милиция?И в этой ситуации бездействует?Хорошую и удобную позицию для себя выбрали-ни во что не вмешиваться.А аваснс и зарплата-по расписанию давай!
Анонім Показати IP 23 Червня 2014 06:45
Давайте по пиці всім інакомислячим, не так в бога віруючим, а краще в гетто їх, ні в концтабори!
Я до Анонім Показати IP 23 Червня 2014 09:52
Якщо взяти тебе, Дончанина, Діда Пилипа, що вже остої...енились всім на цьому сайті і вам подібних то й ідея з гетто не така вже й погана - болячку треба локалізувати, а потім знищити, щоб всьому організму не шкодила.
Дід Панас до Я Показати IP 23 Червня 2014 13:01
І все ж нас підтримує більшість волинян на відміну від тебе.
Дамус Ностра до Дід Панас Показати IP 23 Червня 2014 13:58
Хто тебе тут підтримує, гн**о ти смердюча?Судячи з кількості плюсів, то якраз і підримуєте ви - ти дончанина, дончанин тебе і ще кілька пришелепуватих з вами. Вже до краю знахабніли тролі-хрюкалки - дозволяють собі висловлюватись від більшості волинян.
Дід Панас до Я Показати IP 23 Червня 2014 13:04
Виходить що ви і є болячка.
К до Анонім Показати IP 23 Червня 2014 09:53
Вір у кого хочеш, але поважати місцеві традиції і почуття людей - обов'язково! а не демонстративно в такий день влаштовувати ходу через все місто. Це не тільки день скорботи за загиблами на сході, але й не менш сумний день початку Другої світової війни.
Алєкс Показати IP 23 Червня 2014 10:38
Цікаво,хто їх фінансує.Я не думаю, що вони цим займаються від свого скудоумія.
Ага до Алєкс Показати IP 23 Червня 2014 11:43
Коли загинули бійці під Волновахою - перша велика втрата українських військових у цій війні, по всій країні на всю катушку йшли передвиборчі "народні гуляння", по всіх каналах демонстрували розважальні програми, (до сих пір гидко це згадувати), ніхто й не думав траур загальнодержавний оголошувати, обмежились двома областями, то що в порівнянні з цим хода з брязкальцями двох десятків особин "не від світу цього"?
Анонім Показати IP 23 Червня 2014 21:32
Давайте об`явим траур без перерви, треба заборонити весілля робити, а то в країні суцільний траур а тут декому женитися надумалось.
Іван Показати IP 28 Червня 2015 16:09
Підтримую ідею трауру. Родився в траурі, живеш в траурі ну і помер, само собою траур. А то чого вони радуються? Я весь пронизаний злобою і агресією, а вони радуються! Щирий українець всіх ненавидить і постійно в траурі з причини чи без причини. І ще він один знає що треба поважати а що ні, головне аби траур був.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus