USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Пентагон: бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії

20 Липня 2022 19:44
Глава міністерства оборони США Ллойд Остін заявив, що бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії. Він закликав ще активніше допомагати нашій країні.

Із відповідною заявою глава Пентагону виступив на четвертій зустрічі у форматі «Рамштайн», повідомляє Обозреватель. Він назвав міністра оборони України Олексія Резнікова близьким другом і наголосив на вражаючих успіхах ЗСУ.

«Ви знаєте, це вирішальна фаза конфлікту. Тому наша колективна підтримка України життєво необхідна і невідкладна. Росія думає, що зможе пережити Україну – і пережити нас. Але це лише останній із низки російських прорахунків. Ми єдині в нашій підтримці. Ми твердо дотримуємося наших зобов’язань. І ми скористаємося цим випадком», – підкреслив він.

Остін нагадав партнерам хронологію повномасштабної війни.

«Росія відправила свої війська та техніку на взяття Києва. І вони зазнали невдачі. Росія намагалася повалити демократично обраний уряд України. І вони зазнали невдачі. А потім Росія переозброїлася і подумала, що легко може захопити Донбас. І вони зазнали невдачі. І в усьому Росія намагалася задавити дух вільного народу України. І вони зазнали невдачі. І, як ми бачили знову і знову за останні місяці війни, українські сили зривають бойові цілі Москви. І вони захищають свою демократію та свою батьківщину мужньо, рішуче та доблесно», – розповів він.

Остін додав, що всі учасники зустрічі розуміють серйозну загрозу, з якою, як і раніше, стикається Україна. «Але давайте також пам’ятати, що Путін постійно переоцінював військову міць Росії. І він постійно недооцінював силу вільних людей, які борються за свою батьківщину, і волю міжнародної спільноти підтримати їх», – підкреслив глава Пентагону.

Остін пообіцяв, що поки вирує боротьба, союзники знаходитимуть найбільш новаторські способи допомогти Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus