USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Перебували у таборі закритого типу: із Сирії евакуювали 14 українців, серед них – 11 дітей

22 Листопада 2021 14:21
У Київ із Сирії евакуювали 14 громадян України – трьох жінок та 11 дітей, які перебували у таборі закритого типу Аль-Холл на північному сході Сирії.

Про це повідомляють в Офісі президента.

Це найбільша група українців, яку вдалося повернути додому за весь час евакуаційних операцій з цієї країни.

Гуманітарну місію готували ОПУ, Міністерство закордонних справ та Міноборони. Переговорний процес за участю українських дипломатів тривав кілька місяців.

Читати ще: «Обіцяють ключі від раю». Як дівчат із Криму вивозять до Сирії та віддають терористам

У 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах – Аль Холл та Родж, на території північно-східної Сирії перебувають українці – жінки та діти. Їх почали евакуювати із кінця 2020 року після багаторічних переговорів. Спецоперації проводять Головне управління розвідки Міноборони та МЗС України.
На початку поточного року додому повернулися дев’ять українців. 19 жовтня із Сирії до Києва повернулася українка з чотирма дітьми. Родина перебувала у закритому таборі Родж майже три роки.
У Сирії залишаються ще 19 громадян, які чекають на евакуацію з табору Родж. Готується чергова гуманітарна місія щодо повернення українців додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Листопада 2021 14:32
1. Питання - як вони туди потрапили? 2. Рефатка на утримання візьме?
Вася Показати IP 22 Листопада 2021 14:38
На фото жодного евакуайованого українця, одні українки з дітьми. То звичайно лісна справа кожної баби - куди їхать свою "лубофф не всю жизнь" шукати. Але вже не раз помічали, як обломившись там, в мусульманському світі (бо там таки інші суспільство, традиції і закони, ви собі уявляєте) вертаються сюди. З тим нюансом, що як правило аліменти взяти ні з кого, все на чесному слові. Ну що ж, приїхала нова партія користувачок сайтів знайомств, будуть лити в вухам місцевим Івана і Петра що "батько не той хто зачав, а той хто виховав", і інший бапський брєд))
17 Показати IP 22 Листопада 2021 15:09
Мусульман бачу, українок не бачу.
Бацька Лукашенко Показати IP 22 Листопада 2021 17:54
Мой план Бэ. Перезимуют, документы исправят и все равно конечная остановка ФРГ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus