USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Перекис водню, календула, прополіс: поради волинського лікаря, як зміцнити імунітет

7 Квітня 2020 16:24
Медичні заклади області не готові прийняти велику кількість волинян, інфікованих коронавірусом. Адже в деяких із них навіть неоснащені киснем палати, аби підключити пацієнта у випадку крайньої необхідності. А апарати штучної вентиляції легень можна перелічити хіба на пальцях.

Тому, на думку медиків, карантин – єдиний вихід, аби не допустити масовості зараження COVID-19. Лікарі закликають людей подумати про своє здоров’я та вжити максимальних заходів, аби вберегти себе та підвищити свій імунітет, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Коронавірус виявити одразу неможливо. Повинно пройти мінімум п’ять днів, щоб організм зреагував на інфекцію, а тест показав позитивний результат. І поки інкубаційний період триває, від того, який у людини імунітет, залежить основне – як же проявить себе вірус в організмі.

«Сильний хороший імунітет – це значить, що твої клітини крові будуть подавляти вірус. А коли імунітет слабенький, коли ти хворієш якимись хронічними хворобами, коли ти ослаблений, втомлений через край, то можливості організму опиратися знижуються. А ще тоді, коли у тебе погане самопочуття і навіть коли поганий настрій», – пояснює заслужений лікар України Феодосій Романюк.

Тому, на думку медика, дуже важливо зберігати гарний настрій. Людині повинно бути добре у всіх сферах її життя, адже сильну духом людину вірусу важче атакувати.
COVID-19 потрапляє в клітини, які засвоюють кисень з повітря в кров, та пошкоджує їх. А щоб цього не допустити, Феодосій Романюк рекомендує використовувати перекис водню.

«Для покращення, наприклад, серцево-судинної системи можна пити від однієї краплі до десяти на пів стаканчика води три рази в день. Це покращить точно самопочуття. Голова не буде боліти, серце не буде надто часто битися або з перебоями. Тому що атомарний кисень, потрапляючи в кров, буде вбивати все, у тому числі й віруси», – наголошує медик.

Нині інтернет рясніє статтями про фрукти та овочі, які потрібно вживати, аби не заразитися коронавірусом. Та більшість із них є фейковими, адже насправді цього лабораторно ніхто не перевіряв. Натомість справді важливе збалансоване харчування. Слід вживати рослинну їжу, яка легше перетравлюється та містить біологічно активні речовини, які своєю чергою знешкоджують вірус.

Відомо, що спочатку інфекція потрапляє в організм через слизові оболонки носа та рота. А для того, аби їх зволожити та не допустити, щоб інфекція потрапила в організм, найкраще допоможе календула, яку можна придбати в аптеці. Та й коштує вона дешево.

«Календула на всі слизові діє. Добре полоскати ніс настоянкою календули – 20 крапель на стакан водички. Так само горло полоскати п’ять-шість разів на день. Можна й випити стаканчик, – ділиться порадами Феодосій Романюк. – Та ж сама бузина має неспецифічну противірусну активність. Прополіс має дуже широкі антибактеріальні і антивірусні властивості, а ще підвищує ослаблений імунітет».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пацієнт Показати IP 7 Квітня 2020 16:31
Милий дядько, але це треба дуже сильно вірити, щоб таке помагало!)))
ти шо Показати IP 7 Квітня 2020 17:44
Про перекис водню вже давно 10 разів написали щоб НЕ пили його, хіба що хочете самі собі нашкодити, тоді вперед. Про механізм дії вірусу теж вже писали. Спочатку він потрапляє на слизову ока, носа, рота, і з'являються ознаки грві, потім він посувається до верхніх дихальних шляхів, і якщо його там імунтітет виявляє, з'являється температура, триває десь тиждень і людина одужує якщо імунітет справляється. Якщо ні, вірус доходить до альвеол і там розмножується вклітинах, починається запалення, імунітет починає нищити заражені клітини, утворюються рубці на альвеолах і тоді стає важко дихати, бо з'єднувальна тканина гірше пропускає кисень. Якщо тут імунітет не справляється, набирається вода ітоді треба швл. Далі вірус йде по усьому організмові і усе.
123 Показати IP 7 Квітня 2020 18:01
Дивно также чути від лікаря ( хоча то хірург) .Перикис водню.....колись зеленка на все помагала...це так для самозаспокоювання ?
! до 123 Показати IP 8 Квітня 2020 10:41
як в арміі! від усіх хвороб -зеленка! за відсутністю-підійде йод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus