USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Переніс інфаркт і потребує негайної операції: судять військового з Волині, який воював сім років

25 Травня 2023 18:15
Проти військового з Волині, який воював із 2016 року, відкрили кримінальне провадження. Окрім контузії та її наслідків, 45-річний чоловік переніс на ногах інфаркт. Йому необхідна операція на серці. Поки лікувався та проходив усі обстеження, військовому приписали самовільне залишення служби.

«Я служив у піхоті. На передку. Противник від мене був за 100-300 метрів. Я думаю, що це небагато. Після закінчення контракту в серпні я звільнився зі Збройних сил України і не продовжував контракт, хотів пожити своїм життям. Із початком повномасштабної війни мене першим призвали – 3 березня я знову був призваний до Збройних сил України», – розповідає Сергій Мілецький ТРК «Аверс».

Він родом із села Мовчанів колишнього Локачинського району. Із 2016 року воює. Перед повномасштабною війною якраз пішов на заслужений відпочинок. Як тільки 24 лютого 2022 року розпочалося велике вторгнення, його знову призвали до військової служби.

Багато часу чоловік провів саме на передовій. Війна відібрала у військового здоров’я.

«По народному – контузія, по документах – черепно-мозкова травма, струс головного мозку, відсутність слуху. Мене врятували хлопці, витягнули. Велика шана людині, яка зараз на тому світі. Вона загинула пізніше, а тоді надала мені поміч», – говорить Сергій Мілецький.

Бойові дії далися взнаки. Коли був уже на Волині, в чоловіка схопило серце. Обстеження показали, що він переніс на ногах інфаркт. Лікарі дали направлення до Львова. Там сказали, що потрібна операція.

Сергій Мілецький проходив стаціонарне лікування, а коли прибув наступного разу, госпіталь був переповнений військовими і його відправили додому. Тому на кілька днів підтверджувальних медичних документів у нього не виявилося й у військовій частині у Володимирі чоловіку приписали самовільне залишення служби.

«У мене є тільки направлення на Львів. Перед тим я лежав там. Лікарняний, виписка – все є… Лікар не написав у моїй картці: прибути тоді-то, коли з’явиться місце. Після тієї ситуації, як я приїхав, показав документи, мені сказали, що я самовільно залишив військову частину. Мої документи передали в бюро досудових розслідувань, тобто в ДБР», – зазначає Сергій Мілецький.

Він має юридичну освіту. Каже, що сам захищатиме себе в суді. Та й на хорошого адвоката потрібні гроші. Усі виплати з Сергія Мілецького зараз знято.

«Допомоги немає. У мене пенсія – 3700 гривень. І я за свою пенсію лікую. Кожного тижня я їду в Локачі в аптеку, купую за свою пенсію без жодних знижок. У місяць 3000 гривень іде на нього на ліки. Окрім того, потрібно взутися, вдягнутися, поїсти. Він дружини не має, розлучений. Як був на війні, вона була в Польщі. Сім’я розпалася», – розповідає матір військовослужбовця Лідія Мілецька.

На війну пішов і її онук – син Сергія.

«Він одружений. Ось уже місяць як пішов замість нього на війну. 22 роки. Одній доньці – рік і місяць, а другій – три. І він пішов на Схід. Був у Великобританії. «Тато не йде, то я йду», – плаче Лідія Мілецька.
Зараз Сергій Мілецький проживає в Мовчанові, працювати не може. Фактично ним опікується старенька мама.

«У військовій частині не дали направлення. Я поїхала з ним у Затурці до сімейного лікаря. Він дав направлення, сказав, що можемо в Києві лягати. Поїхали в Локачі в районну лікарню. Знайома лікарка сказала: оскільки син військовий, то треба направлення з частини, вона не має права ложити. Вона його не положила. В частині направлення не було. В госпіталь не ложили. Лежав удома. Лежав тиждень. І тут ще й судити будуть за самовільний уход із частини», – нарікає мама військовослужбовця.

Медичні документи Сергія Мілецького підтверджують, що в чоловіка – складна хвороба серця і він потребує негайної операції. З такими довідками його мали би звільнити від військової служби за станом здоров’я, а не за кримінальною статтею.

Якщо військового не пролікують за державні кошти, операція Сергію Мілецькому обійдеться в 150 тисяч гривень. Його мати каже: готова продати паї, щоби врятувати сину життя. Зараз хоче лише одного: аби Сергій міг спокійно пролікуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ABC Показати IP 25 Травня 2023 20:24
Співчуваю Людині. Поки був здоровий, то був потрібен державі. А як втратив здоров'я її захищаючи, і користь перестав приносити - то держава викинула його, як шолудивого пса, роби що хочеш, лікуйся за свої, ще й тюрма світить. А скільки ще таких хлопців буде, особливо після війни? Хотів написати що думаю про це все, але не буду, бо ще назвуть сцикуном, зрадником, та агентом кремля. Кожен зробить свої висновки сам. Я свій вже зробив. P.S. Ну і особливо великий привіт дружині. Сподіваюся, в неї все добре склалося із польським Яцеком. Вірю, що вона щира патріотка України, носить вишиванку та пише чоловікам у Фейсбуці "Чому не на фронті?".
Я Показати IP 25 Травня 2023 21:47
Безсовісні!Знущаються із чоловіка! Людина здоров'я все на війні залишила,а його ще судити збираються! Ті,хто "приписав" дизертирство,самі то на передовій хоч один день були? Чи відсиджувалися у Володимирі,начальники великі? Уже ж був скандал на всю Україну,коли у цій частині мало не до смерті побили військового. Тепер ще хочуть одного до повторного інфаркту довести?
Про Показати IP 26 Травня 2023 06:33
Скоти! На Волині взагалі "рулят"! Це просто навмисне знищення людей! Сафарі влаштовують, як на звірів!
Людмила Показати IP 27 Травня 2023 21:10
Щиро співчуваю, п. Сергію. Дякую Вам за те, що стільки років захищали нас, хай Бог береже Вас та всю Вашу родину. Бажаю швидкого одужання.
Людмила Показати IP 27 Травня 2023 21:11
Прошу автора статті вказати за можливості картку, на яку можна переказати гроші для лікування нашого ЗАХИСНИКА.
Іван Показати IP 28 Травня 2023 11:04
Оце держава!!! І це тільки початок "дяки" за їх, без перебільшення, подвиг!!! Зате голова верховного суду вже під слідством продовжує отримувати зарплатню в декілька сот тисяч. Це як??? Хтось має надію що прийдуть хлопці з війни і змінять все. По перше. Багато кращих вже ніколи не повернуться. Інші не зможуть за станом здоров'я. Ну а третім дадуть квіточку для заспокоєння!!! Зате вже на старті і ті ж судді і прокурори та й інша тьма прохиндеїв від влади, які вже зрозуміли які потоки ресурсів прийдуть до них в тенета, які віддавати вони нікому не збираються!!! А воїнам, як і пенсіонерам місця в майбутньому немає, тому влада вже сьогодні нитить про брак коштів на виплати у майбутньому!!! Не будували ми державу і не будуємо тому і майбутнє ну дуже примарне.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus