USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переповнені автобуси, агресивний перевізник і бездіяльність голови ОДА: проблему луцьких дачників не вирішують

9 Квітня 2019 12:02
Перевізник на маршруті не терпить конкурентів, а голова ОДА, попри обіцянки, досі не зміг вирішити проблему доїзду лучан до дачних масивів, тож люди вирішити багаторічну проблему просять депутатів Волинської облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ 9 квітня.

Депутати розглянули звернення громадянки Людмили Дядюк щодо вжиття можливих заходів для забезпечення доїзду мешканців Луцька до дачних масивів «Світоч», «Воротнівській масив», «Електропаратний», «Пластмасовий».

Заявниця пояснила, що йдеться про проблему, яка існує десятиліттями. Допомогти з транспортом просять люди поважного віку, особи з інвалідністю, учасники АТО. До масивів їздять шість тисяч осіб, а нещодавно, з відкриттям нового масиву, додалося ще 500, поряд розташовані також три табори відпочинку, у лісі проводяться змагання. Через проблеми з поїздом вже були випадки, коли людям ламало ребра дверима переповненого автобуса, були люди покусані собаками.

З проханням про вирішення проблеми зверталися до голови ОДА Олександра Савченка. Той обіцяв провести круглий стіл з перевізниками та представниками садівничих товариств, але їх на засідання не запросили. Згодом Савченко пообіцяв особисто виїхати на городи, щоб побачити людей, але в зазначений день поїхав на іншу нараду. Під час наступного круглого столу з перевізниками, представниками місцевої влади та дачних масивів голова ОДА тричі запитував, що він там робить і, махнувши рукою та сказавши, що питання вирішене, пішов з наради.
Зі слів Людмили Дядюк, перевізник на маршруті Луцьк-Воротнів Хайчевський не терпить конкурентів. Так, раніше до масивів їздили маршрути №3 та 20, але водіїв автобусів побили. Про ці випадки двічі повідомляли в поліцію. Перевізники після цього зняли автобуси з маршрутів і казали, що поки він там працюватиме, вони не здійснюватимуть перевезень до масивів.

Своєю чергою, представник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталія Пивовар зазначила, що на маршруті Луцьк-Воротнів працюють два перевізники, які здійснюють 14 оборотних рейсів, а завтра на маршрут виїздить ще один перевізник, який здійснюватиме ще 7 оборотних рейсів від ЛПЗ до дачного масиву «Воротнів». З її слів, 4 квітня обстежували пасажиропотік і людей було не надто багато.
Людмила Дядюк на це відповіла, що насправді такої кількості рейсів немає.

Член комісії Віктор Козак пропонував, аби Луцька міськрада звернулася з листом до департаменту ОДА з проханням дозволити продовжити міські маршрути до вказаних дачних масивів. Також він пропонував, аби під час сесії облради депутати звернулися до Мінінфраструктури щодо зміни порядку замовника перевезень. Наразі маршрути, що сполучають два населені пункти, вважаються обласними.

У підсумку, члени комісії рекомендували Луцькій міськраді та Волинській ОДА вжити можливих заходів для забезпечення доїзду мешканцям міста до дачних масивів «Світоч», «Воротнівській масив», «Електропаратний», «Пластмасовий».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ліда Потейчук Показати IP 9 Квітня 2019 21:42
Хайчевський - це єдиний перевізник, який виконує свої обов'язки добросовісно, а інші випускають на маршрут свої машини тоді, коли їм заманеться. У Хайчевського вартість проїзду 7грн, а у інших - 10. І вони ще будуть скаржитись на Хайчевського! Їзджу цим маршрутом кожного дня і тому дуже добре знаю цю ситуацію.
Користувач Показати IP 9 Квітня 2019 22:14
Уважно прочитала статтю. Проблема доїзду існує звичайно, але.... обурена тим, що ображають людину, яка завжди добросовісно виконує свої обов"язки, як перевізника. Користуюсь цим маршрутом щодня і не тільки у дачний період і повірте жодного разу!!!!! (враховуючи мороз, зимові замети, поломки) не було такого, щоб не було автобуса за розкладом. Як не соромно обманювати, як можна так "дякувати" чесним людям. Щиро вдячні перевізнику Хайчевському В. Хочеться вибачитися за тих людей, які воістинно не розуміють, що творять.
Житель Показати IP 10 Квітня 2019 08:28
Та Юхимовна не може навести порядок на масиві де її обрали головувати то вона впрягається в маршрути. На масиві Світоч дорога відсутня взагалі, стоїть питання про двухзонні лічильники (не вирішує) , здача лінії (не вирішує) , пообкошувати старий хмиз по дорозі (не вирішує) їй мало автобусів... Дорога на масив просто в жахливому стані будем ставити питання про голосування і заміни на людину котра займеться питаннями масиву а не перевізників.
Олеся Показати IP 10 Квітня 2019 11:02
Шановні, давайте пригадаймо надійного перевізника, який возить людей на роботу не тільки влітку, але й цілу зиму!!! А якщо машина на ремонті, то є заміна! Дякуємо, за сумлінну працю перевізнику О.В. Хайчевському!!!
Вікторія Показати IP 10 Квітня 2019 11:53
Автобус переповнений бо усі люди виходять на єдиний надійний маршрут "Хайчевський" який постійно є, а інші їздять коли хочуть, і беруть по 10 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus