USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перепис населення: до людей ходитимуть з айпадами

30 Липня 2018 15:23
Не всі жителі України готові до самостійної реєстрації онлайн для перепису. Майбутній Всеукраїнський перепис населення відрізнятиметься від попереднього тим, що переписувач приходитиме до житла і заноситиме інформацію до планшета одразу на місці, без паперової роботи.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова.

Завдяки тому, що не треба буде додатково переносити на машинні носії і контролювати інформацію, можна очікувати велику економію і трудових витрат, і відповідно часу, вважає експерт. Але визнає, що є більш дешеві варіанти дослідження. «Все ж найдешевший варіант самостійна реєстрація онлайн. Але я боюся, що сьогодні не всі жителі України готові до цього», - вважає директор Інституту демографії.

Готуючись до пробного перепису наступного року Інститут демографії, каже Елла Лібанова, допомагав Державній службі статистики формулювати питання і так звані підказки до переписного листа. Зокрема, щодо визначення етнічної приналежності українців. «Це було доволі складне питання, але ми начебто з ним впоралися. Далі ми допомагатимемо при оброблені, аналізі результатів перепису», - зазначила експерт.

За її словами, важливо включити до переліку також малочисельні групи населення, адже деякі за даними перепису 2001 року налічували в Україні лише декілька осіб.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМУ ВИГІДНО, ЩОБ УКРАЇНА ЖИЛА БЕЗ ПЕРЕПИСУ НАСЕЛЕННЯ

Нагадаємо, Кабінет Міністрів призначив на грудень 2019 року пробний перепис населення в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гоп-стоп Показати IP 30 Липня 2018 16:27
Нормальна тєма, прийдуть до мене з айпадом, уйдуть без айпада!
123ЙО до Гоп-стоп Показати IP 30 Липня 2018 17:28
Так ти ж айпада не бачив ні разу. Як поймеш що прийшли з айпадом ?
До шо ви гаварітє до 123ЙО Показати IP 30 Липня 2018 18:36
Якраз таки гопніки самі продвинуті в користуванні гаджетами, так як через їх руки проходить куча всяких девайсів, які вони віджимають в лохів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus