USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Переселенці зможуть оформити держвиплати та статус ВПО у «Дії»

19 Квітня 2022 17:48
Запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Люди, які змушені були покинути свій дім і переїхали в межах України через повномасштабне вторгнення рф, можуть оформити статус ВПО у «Дії» та отримати виплату від держави – для себе і своїх дітей.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ви можете отримувати щомісяця 2 000 грн на себе та 3 000 грн на кожну вашу дитину. Гроші можна отримати на картку єПідтримка та витратити на будь-що (або ж зняти готівку)», – повідомив міністр.

Важливо: послуга в застосунку «Дія» стосується тільки тих людей, які зараз перебувають в Україні та тих, хто досі не мав статусу ВПО. Трохи згодом зʼявиться можливість податися на допомогу для всіх переселенців.

Соціальні допомоги постраждалим від війни: інформація про виплати, допомогу та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи можна переглянути на сайті https://groshi.edopomoga.gov.ua/.

Для того, щоб скористатись послугою, слід оновити застосунок «Дія».
Як отримати послугу для ВПО в застосунку «Дія»?

– Зайдіть у Дію та натисніть Послуги – Отримати статус ВПО.

– Вкажіть своє поточне місцеперебування, підтвердьте геолокацію та натисніть – Продовжити. Геолокоція потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.

– Якщо маєте дитину, можете отримати статус переселенця і для неї – свідоцтво про народження підтягнеться в «Дію» або ж ви можете додати його вручну. Якщо ж дітей у вас немає, натисніть – Зареєструватися без дітей.

– Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу. Раптом у вас ще немає картки єПідтримка, оформте її в одному з банків-партнерів

– Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Довідка ВПО зʼявиться в «Дії» поруч з іншими цифровими документами, а кошти буде виплачено на картку єПідтримка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus