USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Перешкоди використанню твердого палива на Волині

12 Листопада 2014 08:00
Очільників райдержадміністрацій закликають використовувати постанови Уряду під час вирішення проблемних питань з незалежними інвесторами та теплопостачальниками.

Питання використання твердопаливних котлів обговорювали під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській облдержадміністрації 11 листопада.

Голова ОДА Володимир Гунчик нагадав про те, що підписав розпорядження про встановлення граничного тарифу для твердопаливних котлів у розмірі 932 гривні за гігокалорію без ПДВ. З його слів, цю інформацію використовують по-різному на різних рівнях. Як приклад він навів розмову з головою Іваничівської РДА (у цьому районі директор школи-інтернату наполегливо не бажає використовувати тверде паливо для обігріву закладу). Він запитав очільників районів, чи питання обговорили на рівні інвесторів та власників котелень, де відбувається заміна газових котлів на твердопаливні.

Володимир Гунчик наголосив, що, якщо ситуація щодо подачі тепла з твердопаливних котлів за тарифом за гігакалорію перевищує 932 гривні, «це є форс-мажор та надзвичайний стан». Він закликав негайно аналізувати ситуацію на таких котельнях незалежно від того, чи працюють там інвестори, чи це комунальне підприємство.

«Якщо хтось вважає, що не підпорядкований органам державної влади в області, і в нього є своя позиція, так як це робиться сьогодні в Іваничах, я прошу включити механізм рішення РНБО по роботі окремих оперативних груп, в які входять представники енергопостачальних організацій, прокуратури, УМВС та СБУ. За допомогою цих оперативних груп потрібно навести порядок на таких котельнях», - наголосив Володимир Гунчик.



З його слів, повинна працювати одна система в області, щоб не було анархії. Він просив взяти це до уваги головам райдержадміністрацій, і якщо вони не зможуть дійти згоди з якимось керівником, до них спрямують таку групу.

Голова ОДА запевнив, що розмовляв з представниками різних структур, в тому числі, тих, які займаються постачанням тепла. Йому сказали, що 932 гривні «вистачає з головою» для того, щоб отримати прибуток та постачати теплову енергію. Якщо в інвестора виникають проблеми із цим питанням (як у Іваничах), він може приїздити у Луцьк та надавати розгорнуту собівартість, яку розглянуть в ОДА та ухвалять відповідне рішення. Губернатор зазначив, що розуміє, що дехто хоче отримати більший прибуток, але «нині не той час, щоб жирувати».



Якщо ж виникає ситуація, коли споживачі тепла і постачальники тепла не можуть знайти спільну мову, для вирішення питань він просить використати постанови Уряду та нормативні документи на рівні РНБО, рішення та Укази Президента. Він попросив першого заступника зробити перелік цих документів та надіслати його очільникам райдержадміністрацій та міським головам, щоб ті користувалися ними під час роботи з незалежними інвесторами та постачальниками тепла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 08:27
Тепло на твердому паливі має бути мінімум в два рази дешевше,а в Іваничах чомусь в два рази ( подумайте) ДОРОЖЧЕ ніж газ. Хочуть окупити проект за два роки , а не за десять. Висновок - хтось уже в долі і дуже, дуже хоче заробити. Пану губернатору треба більше перевіряти подану чинушами інформацію, а не ганьбити директора Лазаренко.
до Анонім до Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 08:35
Тепло на твердому паливі має бути мінімум в два рази дешевше? Може, зараз і буде, поки є що зрізати-викопати-вкрасти. Але через кілька років воно вилізе боком через проблеми з довкіллям.
перехожий Показати IP 12 Листопада 2014 08:44
Підказка: Інвестором по Аванті груп (Салікс Енерджі) є Тигіпко (Сильна Україна, частина ПР). Мова йде про поступовий перехід на їх паливо - вербу, а потім приватизацію стратегічних обєктів. Подібний досвід був на Карбишева, якщо хтось памятає чим це закінчилось
Опа до перехожий Показати IP 12 Листопада 2014 13:04
началось Крапивой кончилось Еремой. И при чем здеся Тигипко??? Или у вас всегда кто то виновен корме вас самих ?
Хлоп Показати IP 12 Листопада 2014 10:08
Директор Лазоренко виявився і умніший, і з характером. То що, вербу саджати на родючих землях вже не будемо?
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2014 13:28
Ерема не тільки Карбишева привласнив, а й все Луцьктепло. Лучани вже без гарячої води. А він знову в парламент проліз. І ніщо тепер не буде йому лобіювати захмарні ціни на тепло, як монополісту в Луцьку. Дякуємо продажним полішукам, які за копійки продали свій голос! Хай тепер не плачуть, що їх діти гинуть на війні, а низько вклоняються до землі своєму царю, коли знову до них навідається - можливо подасть милостиню з барського плеча, а може і ні. ВОНО вже вивело 6 млн. обігових коштів з торфобрикетного заводу і управи на нього немає.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2014 00:52
Депутат , а люди працюють напівлегально. Влаштовані на його конюшнях за півмінімальної зарплати за 18 годинний робочий день. І де простому чоловіку найти правду - це ж ЗНОВУ. нардеп?.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus