USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Облрада визначатиме тимчасового керівника одного з волинських інтернатів

30 Серпня 2018 16:34
Дискусія щодо двох кандидатур на посаду тимчасового керівника директора Іваничівської спеціальної ЗОШ-інтернату на час до обрання нового директора виникла у профільній комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 30 серпня.

Депутати розглянули питання щодо директора Іваничівської спеціальної ЗОШ-інтернату. Оскільки у чинного директора Людмили Лазаренко закінчився термін дії контракту, її повинні звільнити з посади та призначити тимчасово виконувача обов’язків директора на час до обрання нового керівника закладу. Пропонували, аби ці обов’язки виконувала Людмила Лазаренко. Однак член комісії Юрій Поліщук запропонував, аби тимчасово виконувала обов’язки директора Ніна Шумська, яка раніше була керуючою справами Іваничівської РДА.

Своєю чергою, заступник директора з виховної роботи Руслан Голодюк стверджував, що немає кращої кандидатури на посаду, ніж Людмила Лазаренко, тому що завдяки їй вся система закладу працює як годинник.

Інтернат специфічний, там перебувають діти з легкою розумовою відсталістю, тож на посаді керівника повинен працювати дефектолог, а чинна директор є дефектологом, а також фахівцем в господарських питаннях та бухгалтерії. Окрім того, мовляв, специфіка роботи полягає у тому, що значна частина вихованців – роми, і Людмилі Лазаренко вдавалося давати з їхніми батьками, які в нетверезому стані цілими групами заходили до її кабінету, щоб влаштувати «розбірки», а за кілька хвилин виходили щасливими. Отже, вона психолог, який вміє працювати як з дітьми, так і з батьками.

Заклади такого типу як цей інтернат є порятунком для дітей, чиї батьки зловживають алкоголем та перебувають на соціальному дні.
Особисто директор закладу зауважила, що свого часу мала необережність взяти на роботу Ніну Шумську, а та влаштовувала побиття, після чого плакала та навколішках просила їй пробачити. Вона назвала Ніну Шумську людиною з психологічними проблемами. Зі слів Людмили Лазаренко, у колективі зараз нормальний психологічний клімат і якщо на посаду призначать Ніну Шумську, працівники вийдуть протестувати на вулицю, тому що її усі знають.
Серед членів комісії кандидатура Ніни Шумської не здобула більшості голосів, тож остаточне рішення увалюватимуть під час пленарного засідання сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мапетшоу Показати IP 30 Серпня 2018 17:43
вибирають директора кормушки!!) колись хтось перевірить ці школи - інтернати? премії, зарплати пишуть на неіснуючих працівників зі складу своїх родичів! у школах сімейні "підряди" працюють, а кошти з бюджету це окрема тема: на ремонт, на їдальню і таке інше! З інтернатів "ходаки" везуть продукти, побутові прилади та засоби в область керовниками що вище на фото!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus