USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пересидіти небезпеку: на заході України житло активно бронюють жителі східних і південних регіонів

15 Лютого 2022 08:44
На тлі можливої російської агресії в містах на заході України різко збільшився попит на нерухомість. Житло та офіси бронюють жителі східних і південних регіонів, рідше – столиці.

У розмовах із ріелторами потенційні орендатори не приховують, що хотіли би пересидіти небезпеку. Переломними стали минулі вихідні, пише ТСН.

За словами ріелторів, нерухомістю в Івано-Франківську активно цікавляться вже два тижні.

Телефонують щодня, переважно – зі сходу та півдня України. Здебільшого великі компанії шукають офіси й житло для своїх співробітників. Цікавляться орендою також зірки шоубізнесу.

За словами голови обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Віктора Фурдіяки, люди цікавляться орендою від двох до чотирьох місяців з можливістю перегляду – або пролонгування, або ні. Дехто вже й зробив передоплату.

У Львові більшість орендодавців на такий короткий час здавати свою нерухомість не хочуть. Тутешні ріелтори кажуть: ситуація кардинально помінялася цими вихідними. Якщо раніше лише цікавилися пропозицією та цінами, то зараз люди реально переселяються.

«Купують собі заміські будинки і квартири з ремонтом, в яких уже можна жити», – розповідає ріелторка Тетяна Мурадова.

За словами Тетяни, у неї були клієнти, які забронювали житло на 10 днів, щоб перебути тут небезпечний період, але скасували бронь, щоби поїхати за кордон – вони поміняли Львів на Польщу. Також було звернення від невеличкої громади – дитячого навчального центру – з проханням розмістити 120 людей. Їх скерували до Моршина та Трускавця – там санаторії і є більше можливостей.

У Чернівцях найчастіше питають про таунхауси, приватні будинки й заміську нерухомість. Останній дзвінок був від бізнесменів з Києва. Компанія шукає в оренду 20 квартир для працівників – умебльованих з євроремонтом. Буквально на тиждень-два.

«Це закордонна компанія. Їм потрібно 13 однокімнатних квартир і 8 двокімнатних. Сказали, що їм дали вказівку переселити людей ближче до Європи», – розповідав ріелтор Євгеній Манзак.

Навіть житло, яке здають подобово, у Чернівцях на сьогодні майже усе вже зайняте.

Тим часом у Тернополі та Луцьку спокійніше. Хоча попит також збільшився.

Зокрема в Тернополі шукають одно- або двокімнатні квартири. Переважно сім'ї з дітьми.

«Була вимога, щоб недалеко від парку. Якщо з дітьми – щоб дитсадок був поряд. А ще – доступність до центру», – каже ріелторка Ольга Грицева.

За словами луцького ріелтора Романа Вольчинського, попит на нерухомість збільшується останні тиждень-півтора. Звертаються переважно люди з Харкова, Києва, Дніпра.

Попри ажіотаж на нерухомість, ціни на оренду не зросли ніде, крім Львова. Місяць у дво- чи трикімнатній квартирі коштує від 6 до 10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1+1 Показати IP 15 Лютого 2022 09:22
Висновок ,продай 1 на заході ,купи 2 на сході
голосракий какл Показати IP 15 Лютого 2022 11:04
Було б ще шо продавати
Анонім Показати IP 15 Лютого 2022 11:44
Вчора наш міністр оборони заявив,що більшість кордону з Білоруссю це непрохідні болота,так що загарбники навряд чи попроться звідси, проте є ділянка протяжністю 250 км, де немає боліт - це біля Польщі, а біля Польщі - ми Волинь. Так що ховатися тут немає смислу,якщо навколо Києва формують надійну оборону, то що стосується нас - це питання. Розумний агресор завжди нападає там, де його не чекають, а зараз всі зосереджені на східних кордонах і Києві.
Валерій Показати IP 15 Лютого 2022 15:36
Як директор АН в Луцьку скажу: у нас все без змін останній місяць. Жодного дзвінка з Києва чи Сходу України. Не поширюйте маячню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus