USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перевірки ОТГ Волині можна розцінити як тиск напередодні виборів

21 Листопада 2016 17:46
Перевірки Держфінінспекції, які анонсував голова облдержадміністрації, можуть бути елементом адміністративного тиску і демонстрації сили напередодні виборів у майбутніх громадах. Чи не є такі перевірки залякуванням, каже депутат обласної ради Вячеслав Рубльов, проконтролює обласна рада.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини і повідомив депутат обласної ради, голова фракції УКРОП Вячеслав Рубльов.

Нагадаємо, під час апаратної наради голова ОДА Володимир Гунчик анонсував перевірки Держфініспекції в п’яти об’єднаних територіальних громадах в частині використання бюджетних коштів, наданих у вигляді субвенції на розвиток територій. Загальна сума субвенції для цих громад - 26,5 мільйона гривень. Очільник ОДА прохання здійснити перевірки називає «допомогою», мовляв, не виключено, що через недостатність досвіду, в ОТГ наробили помилок з використанням бюджетних коштів. Тож, аби більше ці помилки не повторювалися, а майбутні ОТГ на цих помилках вчилися, і, запевняє Гунчик, розпочнуться ці перевірки.

Натомість Вячеслав Рубльов вважає, що не все так просто і перевірки здійснюються аж ніяк не з благими намірами. На його думку, цей момент вибраний не випадково, адже 11 та 18 грудня на Волині відбудуться вибори в новостворених ОТГ.

«Ці перевірки в переддень виборів в ОТГ можна розцінювати як можливий тиск на майбутніх голів об’єднаних територіальних громад. Це буде елементом залякування тих людей, хто хоче йти в нові ОТГ і прагне там щось робити. Їм будуть показувати на прикладі діючих громад, що як би там не було, адміністрація сьогодні тиснутиме на ОТГ. Яка підстава для їх перевірки? Можливо, якісь були звернення, чи виявили якість недоліки ? Ні, вони анонсовані тому, що скоро вибори, щоб вказати діючим головам ОТГ на їхнє місце. Такий тиск, я вважаю, може заважати нормально розвиватися об’єднаним громадам і проводити подальше об’єднання», - переконаний він.

Власне, тому, запевняє Вячеслав Рубльов, Українське об’єднання патріотів - УКРОП на Волині буде контролювати перебіг цих перевірок. Він сподівається, що до цього долучаться й інші політичні сили.

«Ми працюватимемо з кожним головою ОТГ, в яких проходять ці перевірки. Крім того, ми можемо заслухати на сесії обласної ради тих, хто здійснює перевірки, і, водночас, надати слово головам ОТГ. Якщо на останніх тиснутимуть – будемо це максимально публічно розглядати і показувати, що сьогодні облрада стоїть на захисті ОТГ», - пояснює він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
перевіряйте Показати IP 21 Листопада 2016 18:39
краще кравченка зі шкодою
Активіст Показати IP 21 Листопада 2016 18:44
Ну Гунчик талант. Це ж треба до такого додуматись. І думати, що всі кругом тупі. По-моєму він вже "нацарював".
аудитор Показати IP 22 Листопада 2016 08:14
А що поганого в перевірках використання бюджетних коштів? Якщо не крав то нічого боятись! А на злодієві як відомо шапка горить.
аудитору Показати IP 22 Листопада 2016 10:07
справа не в перевірках, а справа в недалекому гунчику який дає непрофесійні вказівки.....його команді потрібно точно допомагати, але ж гунчика криша зверху тому ніхто його не зніме, а в цілому ще такої непрофксійної виконавчої влади, як гунчик та його команда на Волині не було
аудитор Показати IP 23 Листопада 2016 00:32
Гунчик що Дункан Маклауд, безсмертних та вічних не буває.Ще недавно Башкаленко говорив ми прийшли на 20 років, кого не переконаємо то купимо, всі будуть в регіонах. І де він? Річ не у факті перевірки, а у забезпеченні якості її проведення та контролю з боку громадскості, а всі порушення як правило лежать на поверхні, схеми розкрадання не міняються роками, було б бажання. А давати керівнгі вказівки може навіть треноване шимпанзе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus