USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перейменовувати проспект Перемоги ніхто не буде, – Микола Іванюк

6 Серпня 2008 12:17
Під час засідання творчої комісії з питань перейменування вулиць у Луцьку 5 серпня визначено перелік вулиць, яким варто змінити назви. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Вулиця Клари Цеткін називатиметься Уласа Самчука, Паризької комуни – Повстанською, Молодогвардійців – Млинівською, Урицького – Юрія Тютюнника. Частина вулиці Боженка стане Окружною, одну частину теперішньої вулиці Клима Савура перейменуюють на Ніла Хасевича, а іншу – на Тараса Бульби-Боровця.
 
Відомий герой радянської епохи та анекдотів Чапаєв теж буде стертий із мапи Луцька на користь Варварівки (в районі цієї вулиці був раніше хутір під такою назвою). Зою Космодем’янську очікує аналогічна доля – вулиці, названій на її честь, повернуть історичну назву.
 
Заступник Луцького міського голови Микола Іванюк, котрий головував на засіданні, заявив: «Питання щодо перейменування проспекту Перемоги є провокативним. Його (проспект – «ВН») ніхто перейменовувати не буде».
 
Питання щодо майбутньої вулиці Героїв Крут, яку пропонували на заміну нинішньої Трункіна, «зависло в повітрі», оскільки члени комісії не знають, ким був сам Трункін.
 
Також було узгоджено перелік вулиць, долю яких розглядатимуть на наступному засіданні комісії – вулиці Фрунзе, Свердлова, Орджонікідзе, Котовського, Кірова, Куйбишева.
Довідково:
 
23 серпня 2007 року сесія Луцької міськради перейменувала 5 назв вулиць обласного центру Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ОСТАП Показати IP 6 Серпня 2008 15:57
Цеж хто провокатор?Украінці,які пропонують відновити справедливість,чи "дєті красних командіров"(іванюк,шиба,романюк)єдине ре радує - теперішня влада не ппоміняє назв вулиць,бо понароблює ддурниць які патріотична наступна влада змушена буде виправляти.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2008 15:59
23 серпня 2007 року сесія луцької міськради зробила це під ТИСКОМ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВО" СВОБОДА"/керівник В.Конський
Соборівець Показати IP 7 Серпня 2008 21:15
Правда про тиск Луцької міської організації ВО "Свобода" на міськраду ніхто, крім декількох свободівців не знав. Тільки це будь-ласка прийміть без образ.
АнонімКо до Соборівця Показати IP 8 Серпня 2008 09:41
А про тиск "Собору" - тим більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus