USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перша перемога «Волиньбаскету» в чемпіонаті України

24 Листопада 2014 21:35
Завзяття, праця щира свого доказали – нарешті, попри всі зовнішні й внутрішні об’єктивно-суб’єктивні обставини, луцький баскетбольний клуб «Волиньбаскет» здобув свою першу перемогу в новому чемпіонаті серед команд Вищої ліги України. Здобув заслужено та претензійно, бо завдання потрапити у четвірку кращих ще ніхто не скасовував. Про це повідомляє «ВолиньSport».

Як йдеться у повідомленні принципова відмінність другої гри від першого протистояння полягає зовсім не в кінцевому рахунку, бо цифри на табло – то тільки наслідкове явище від внутрішніх процесів у команді під час зустрічі та ККД кожного із гравців.

У підопічних Дмитра Чайковського недільної днини був такий потужний вогник в очах, що кореспонденти «ВолиньСпорту» ще під час виконання Гімну України зрозуміли - Харків буде битий. От чесно – саме так і подумалось, бо сила духу – то є потужний ураган, який здатен зламати найскладніші колективні механізми.

Також у другій грі, на відміну від першої, руки під час кидків не так тремтіли, а кільце ж це відчуває. Досвідчені баскетболісти не дадуть збрехати, що так і є. Тому якщо в суботу кошик багато разів міг «облизати» м’яча, а потім «виплюнути», то в неділю – таки «засмоктував».

Ще однією надзвичайно разючою відмінністю було те, що в суботу всі атаки намагалися завершити кидком з середньої та дальньої відстані, а в неділю «Волиньбаскет» ввімкнув міні-розпасовку на міні-ареалах і дві чверті по суті цим прийомом і виграв. «Політехнік» довго не міг допетрати чому з дистанції трьох метрів замість кидка слідувало ще 538 пасів.

Словом, неозброєним оком було видно, що тренерський штаб лучан, який, до речі, поповнився відомим гравцем Володимиром Журжієм, на славу попрацював над власними помилками та розібрав по кісточках гру гостей.

Ще один фактор – судівство. Ні, наші арбітри завжди об’єктивні. Проте в неділю вони були добре об’єктивними. Тут претензій у жодної з команд не було.

Плюс додайте до цього не таку «пруху» «політехніків» - якщо в суботу залітало майже все, то в неділю – далеко не все. А ще ж фактор того, що постійно персонально хтось діяв проти №10 харківського клубу Василя Сайнієва, який тільки що слем-данків у суботу не робив, а так запихав усім, що рухається.

«Волиньбаскет» від А до Я відпрацював першим номером. Хоча в четвертій чверті обидва тренери посадили на лау основний склад, а почав «обкатку молодняка». Тому останню 10-хвилинку сміливо можна назвати малорезультативним хаосом.

Таким чином, впевнена, закономірна (хоча хтось може кивати, що тренер «Політехніка» Валентин Кулібаба гостьові тури завжди грає 1:1), символічна і ой яка важлива!

Продовжуймо й надалі у такому ж дусі!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Сергій Показати IP 25 Листопада 2014 07:56
Справді класна перемога без варіантів. От якби ще в у суботу виграли..овертайм....
ЕмДжей Показати IP 25 Листопада 2014 09:59
Нарешті баскетбол повернувся у Луцьк )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus