USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію

2 Серпня 2023 14:28
Перша вітчизняна машина для розмінування, яка була розроблена харківськими виробниками, пройшла сертифікацію. Це трактор, який штовхає перед собою змінний каток вагою близько восьми тонн. Після пошкодження мінами його можна переплавляти на нові, а на їхнє місце встановлювати запасні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Важливими перевагами вітчизняної техніки перед закордонними машинами з розмінування є простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. При цьому розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Наразі щомісяця виробники можуть виготовляти дві такі машини.

Читати ще: На розмінування України підуть десятки або навіть сотні років, – WP

«Ми зацікавлені в тому, щоб не імпортувати обладнання, а купувати своє. Тому, безумовно, ми підтримуємо ефективні українські розробки. Ключове завдання сьогодні – масштабувати виробництво вітчизняних виробників», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читати ще: Міноборони України презентувало нову військову форму для жінок. Фото

За її словами, такі машини, як розробка харків’ян будуть корисними для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні.

Сьогодні в Україні працюють 20 машин для розмінування, з яких три – на Харківщині, та близько 3000 фахівців з розмінування. Для пришвидшення очищення території країни від мін та вибухівки цих потужностей недостатньо. Тому на кожній зустрічі з закордонними партнерами порушується питання щодо постачання необхідного обладнання, навчання піротехніків, фінансового забезпечення гуманітарного розмінування.

Окрім того, Уряд веде роботу з налагодження виробництва необхідної закордонної техніки на території нашої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 2 Серпня 2023 18:08
Нове чудо технiки пiсля катапульти i мiномету "молот",який багатьох зробив iнвалiдами(правда своiх).а це "Бiлорус" трактор ,Чи щось з "прогресивного' заходу.???
Геть за поребрик до Патрiот Показати IP 4 Серпня 2023 10:48
Гусеничний "білорус" ??? Чи щось з ДТ>Т серії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus