USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перші подробиці скандального вигнання Ілона Маска з Tesla

17 Жовтня 2018 08:14
Федеральний суддя окружного суду Нью-Йорка схвалив мирну угоду, укладену у вересні між генеральним директором Tesla Ілоном Маском та Комісією з цінних паперів і бірж США.

Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Згідно з умовами Маск повинен покинути пост голови ради директорів і не зможе повернутися на це місце наступні три роки. Маск залишиться гендиректором, але не зможе публікувати заяви від компанії Tesla без схвалення ради директорів.

Крім того, йому доведеться виплатити Комісії штраф 20 мільйонів доларів. Стільки ж має заплатити і компанія Tesla. Підставою для цього стали різкі заяви, які Маск публікував у Twitter. Наприклад, одного разу він написав, що збирається викупити акції компанії Tesla за ціною 420 доларів на папір.

Комісія з цінних паперів визнала, що Маск дезінформує акціонерів, так як він не обговорював з ними умови угоди.

Згодом Ілон Маск погодився піти з посади голови ради директорів цієї компанії через судовий позов, який подала проти нього Комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Раніше повідомлялося, що відомий бізнесмен і винахідник Ілон Маск вирішив виробляти текілу під брендом Tesla - компанії, яка спеціалізується на виробництві електромобілів.

Про це повідомив сам Маск на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Також винахідник опублікував фотографію етикетки пляшки з алкогольним напоєм.

Як з'ясувалося, текіла Маска отримала оригінальну і в той же час просту назву - Teslaquila.



Варто відзначити, що напередодні американське видання CNBC написало про те, що Tesla подала заявку на реєстрацію "спиртного напою з рослини агава". В якості підтвердження цієї інформації Маск і опублікував етикетку "теслакіли".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus