USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перші порушення під час виборів: дайджест з Волині

25 Травня 2014 10:15
Про перші порушення під час виборів на Волині інформує прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області. Отож, в області за станом на 10 ранку мали місце такі ситуації:

Не у всіх населених пунктах Волині почалось голосування

У селі Кортеліси Ратнівського району (ВО №21) голосування досі не почалося через відсутність печатки.

Нагадаємо, що в ДВК №070760, яка знаходиться в Кортелісах, 13 травня зникла печатка. Під час прибирання та облаштування приміщення для роботи комісії печатка знаходилась у пакеті, оскільки належних умов для її зберігання на той момент не було. Згодом голова ДВК виявив, що печатка зникла. Про цей факт були повідомлені правоохоронні органи та окружна виборча комісія.

Згідно з інформацією, наданою ОВК №21, печатка уже виготовлена та транспортується до дільничної виборчої комісії. Процес голосування на цій дільниці не може початися без проштампованих бюлетенів.

У Нововолинську спостерігача ОПОРИ не пустили на виборчу дільницю

У Нововолинську (ВО №19) 25 травня 07:15 спостерігача ОПОРИ не пустили на територію ДВК №070110 Члени ДВК пояснюючи спостерігачу, що не можна перервати засідання і попросили прийти о 8:00, коли безпосередньо почнеться процес голосування.

У Горохові члени ДВК порушують виборчу процедуру

Члени дільничної виборчої комісії №070071 в м. Горохів (ВО №20) почали складати витяг списку виборців під час ранкового засідання в день голосування. Хоча повинні були заповнити його 24 травня.

Як пояснили представники ДВК, напередодні витяги були розміщено разом з бюлетенями в сейфі. Так як сейф був опломбований і його можна було відкрити тільки в день голосування, то члени ДВК змушені були складати витяг списку виборців 25 травня.

У Горохові ранкові засідання ДВК переривають священики

Ранкові засідання дільничних виборчих комісій у місті Горохів (ВО №20) перериваються через священників. Зокрема, вони відвідують ДВК та благословляють людей на спокійні та законні вибори.

У Ковелі голова ДВК не дозволила виборцю проголосувати виборцю з «відкріпним посвідченням»

На виборчій дільничі 071005, що розташована у місті Ковель (ВО №21) голова ДВК перешкодила у спробі проголосувати виборцю із відкріпним посвідченням. Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, голова поставила під сумнів відкріпне посвідчення виборця, також не перевірила, чи наявний виборець у списку і не дала проголосувати громадянину. Виборець пішов скаржитися до ОВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ПОПАМ Показати IP 25 Травня 2014 10:24
Панове попи, думаю, що від виборів ви ніяких крихт не отримаєте, отже, нічого пертися до виборчих дільниць. Ваше місце в храмі.
виборець Показати IP 25 Травня 2014 10:24
Попи, бля**, замінили радянських парторгів. Лізуть в усі щілини, як скарлатина!
Житель с. Кортеліси Показати IP 25 Травня 2014 11:21
В с. Кортеліси вже привезли печатку і розпочалось голосування.
Анонім Показати IP 25 Травня 2014 11:47
коментар було видалено
Знаючий Показати IP 25 Травня 2014 12:49
В Торчині голова комісії від регіонів, планується фальсифікація, Волошенюк рулить, не знаю куди звертатись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus