USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перші в Україні: у Луцьку відбулися змагання з вуличного біатлону

17 Жовтня 2021 16:15
У Луцьку 17 жовтня відбулися перші в Україні вуличні змагання з літнього біатлону. На показові виступи приїхали 9 команд з різних областей.

Про це розповів Суспільному голова луцької федерації з біатлону Василь Покотилець.

«Гонку майбутніх чемпіонів» присвятили Дню захисників та захисниць України.

Змагання стартували о 9 годині ранку. Спершу учасники провели пристрілку зброї. Наступний етап – старт гонки. «Це одиночна, змішана естафета. До нас сьогодні приїхали команди з Тернопільської, Львівської областей, із Закарпаття», – розповів Василь Покотилець.

Учасники змагань – хлопці та дівчата 2008, 2004 та 2007 років народження. Як розповіла одна з учасниць з Тернопільської області Тетяна Тарасюк, на вуличні змагання потрапила вперше, своїми результатами дівчина задоволена.
«Гонка вийшла важка, але це дуже атмосферно, ось так – в центрі міста, коли їдеш і бачиш перехожих, які тебе підтримують», – каже біатлоністка. Дівчина додає: сподівається на гарний результат, адже у неї з чотирьох рубежів усі успішні.

«На Волині біатлоном займаються 24 дитини», – розповів голова обласної федерації Микола Поліщук. З його слів, вісім з них вже є учасниками та призерами чемпіонатів різних рівнів. Вуличні змагання, каже голова федерації, гарна нагода популяризувати біатлон та помірятися силами з іншими спортсменами.

«Біатлон на Волині ми розвиваємо лише три роки, але результати хороші. Один з наших вихованців, Михайло Хміль, зараз бореться за право потрапити на юнацький чемпіонат світу, який відбудеться в Америці», – зазначив Микола Поліщук.

Лучанин Михайло Хміль теж взяв участь у вуличних змаганнях у складі обласної команди.
«Не впорався зі стійкою, не вибив усі мішені», – каже спортсмен. Додає: перед показовими змаганнями захворів і пропустив останні тренування, тому результатом не надто задоволений. Хлопець каже: нині його завдання – повернутися до попередньої форми і продовжити підготовку до майбутніх змагань.

Зі слів голови обласної федерації з біатлону, вуличні змагання у Луцьку планують зробити традиційними і наступного разу зібрати на трасі представників з усіх регіонів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Партізан Показати IP 17 Жовтня 2021 18:15
Мазили ! Ніхто не поцілив у вікно !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus