USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перші заводи, підприємства та індустріалізація Луцька: лучанам проведуть екскурс в історію

16 Жовтня 2016 16:41
Лучан запрошують на відкриту лекцію про те, як обласний центр Волині змінювався протягом століття.

Про це інформують організатори.

Так, відкрита лекція відбудеться 18 жовтня о 18:30 у книгарні «Є», на вулиці Лесі Українки, 30. Лекцію прочитає журналіст і краєзнавець Олександ Котис. Дослідник розповість як відбувалася індустріалізація, чим Луцьк відрізняється від інших міст.

«Уважний дослідник історії нашого міста заведе у час, коли тут з’являлися перші заводи, розкаже де були розміщені великі підприємства і чим славився Луцьк у Європі», - повідомляють організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
з комуністичного зас Показати IP 16 Жовтня 2016 18:01
В Луцьку мешкають журналісти, краєзнавці і журналісти-краєзнавці, керівники-чиновники і інші громадяни міста - ровесники його індустріалізації, советизації і "розвинутого" соціалізму аж до "асоветизації". Я приїхав в Луцьк після закінчення навчання в університеті у 1971 році, коли він був лише 100-тисячним містом. Усе відбувалось на моїх очах. Я - свідок приємної події, коли нині вже покійний голова Луцького міськвиконкому Іван Фурів вручав батькам новонародженого 100-тисячного мешканця Луцька ключі від квартири. По волі своєї роботи, фаху і характеру, я був у вирі всіх приємних і не вельми приємних подій в рідному місті, де знаю кожен камінь, кожну стежинку. Можна написати книгу, як треба робити і як робити не варто. Навіть в кілька томів. А історик і журналіст Котис - ровесник моїх внуків. Вартніше було б зробити вечір спогадів тих людей, про яких я веду мову - ровесників тих подій, про які буде вести мову лектор. Вони ще не старі: їм по 50-70 рочків. Це майже нічого. У порівнянні з часом і стрімкими подіями - вони ще немовлята. Так було б цікавіше. А то лекція звучатиме мотивами, як і тій пісні-пародії про Брєжнєва: "То, что было не со мной, помню...". Котис вибрав інший варіант. Яйце розумніше за курку.
десь там був до з комуністичного зас Показати IP 16 Жовтня 2016 21:03
"...вибрав інший варіант. Яйце розумніше за курку." - продукт сьогоденого часу, часу в якому шоу ціниться понад усе, відповідне і відношення до того лехтора - як до разового посуду. Тільки чи є сенс витрачати свій час на пустоцвіт.
лучанин до з комуністичного зас Показати IP 16 Жовтня 2016 21:54
хто вам заважає це зробити? прийдіть, попросіть слово, впевнений, виступити вам дадуть можливість, розкажите все, що вважаєте за потрібне. А хлопець молодець, на ентузиазмі фактично по крохах цікаве збирає, не треба як щеня його носом в лайно пхати, краще допоможіть.
десь там був до лучанин Показати IP 17 Жовтня 2016 16:02
в ЛЕХТОРА відсутня школа краєзнавства як клас, тільки висмикування та маніпулювання на свій лад історичними фактами. Ті хто хвалить лехтора роблять хлопцеві ведмежу послугу. Нормальну критику почує тільки в одному місці - в науковому колі. Хай там і тусуєтья а не піариться на сторінках жовтуватої преси.
ххх до з комуністичного зас Показати IP 17 Жовтня 2016 11:24
відчувається старе кумуняцьке виховання: як треба робити і як робити не варто... Ви ще досі подумки керуєте Радянською Україною))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus