USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перший крок до ремонту волинської дитячої лікарні: виділили 4 млн на ПКД

1 Липня 2021 21:45
Головний корпус дитячої лікарні планують ремонтувати за кошти держбюджету: у Києві обіцяють, що цей об’єкт увійде до національної програми. Адже силами місцевого бюджету ці роботи виконати нереально: ремонт вартуватиме сотень мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії облради.

Зокрема, депутати погодили виділення чотирьох мільйонів гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації ремонту приміщення головного корпусу обласної дитячої лікарні Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Але це неповна сума, потрібна на виготовлення ПКД. Зі слів директора департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка, це не всі кошти, потрібні на виготовлення ПКД, однак це дозволить оголосити тендер на визначення розробника.

Як повідомив очільник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас, в Україні анонсують реконструкцію обласних лікарень в рамках державної програми «Велике будівництво».

«Ця програма триватиме не менше трьох років, включає повністю ремонти й утеплення обласних лікарень. Головна умова – укрупнення і щоб в області було дві основні лікарні – обласна дитяча і обласна доросла», – пояснює головний медик області.

Голова бюджетної комісії Орест Маховський, своєю чергою, зазначив: зміцнення матеріально-технічної бази комунальних медичних закладів – один з основних пріоритетів у області.

«Сьогодні ми всі підтримуємо питання, які стосуються спрямування коштів на наші комунальні заклади. Ми мусимо вирішувати ті проблеми, які не вирішувалися з 70-80-х років. Цих чотири мільйони – це лише частина коштів, які треба буде заплатити підряднику за виготовлення ПКД. Це складний об’єкт, вартість ремонту якого за попередніми оцінками, біля 400 мільйонів гривень. Саме виготовлення ПКД займе 5-6 місяців. Потім наступний крок – подати заявку на державну субвенцію, яку і очкуємо», – зазначив він.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська пояснила: йдеться про ремонт головного корпусу дитячої лікарні, і силами обласного бюджету його нереально виконати.

«Нам обіцяють на словах, що цей проект буде включений в державну програму, проте спочатку треба зробити проектно-кошторисну документацію коштом місцевого бюджету. Це має бути проект реконструкції приміщення головного корпусу з добудовою інфекційного відділення», – зазначає вона.

Читати ще: З «акваріумом» і «тропіками»: у дитячій лікарні в Луцьку відкрили відділення променевої діагностики

Крім того, проект реконструкції дитячої лікарні включатиме і повну термомодернізацію закладу. А це колосальні кошти. Водночас, завдяки підтримці з обласного бюджету вдалося вирішити питання аварійного живлення для корпусів дитячої лікарні, готується ремонт чотирьох ліфтів. Також завершується ремонт неонатального корпусу. Власним коштом відремонтували відділення променевої діагностики, де встановили нове обладнання.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus