USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перший за 80 років: у Луцьку завершили ремонт Будинку вчителя

6 Лютого 2019 13:03
За вісімдесят років із моменту спорудження Будинку вчителя в місті Луцьку вдалося здійснити повний комплекс робіт із капітального ремонту та реконструкції будівлі. Роботи тривали три роки та вартували міському бюджету близько трьох мільйонів гривень.

Огляд оновленого приміщення здійснили шостого лютого.

Як зазначив директор КЗ «Будинок вчителя Луцької міської ради» Валентин Сітовський, протягом вісімдесяти років, відколи споруду здали в експлуатацію, у приміщенні не проводили жодного ремонту – ні ззовні, ні всередині.

«Це перший ремонт: зробили дах, фасад, стяжку споруди, поміняли всі труби, сантехніку. Зараз у нас вже тепло й гарно. І дійсно, Будинок вчителя відповідає своїй назві», – сказав Валентин Сітовський.
Він розказав, що, до прикладу, в Будинку вчителя займаються художньою самодіяльністю шість вчительських колективів. Окрім того, у приміщення постійно відбуваються різноманітні заходи.
«Усі роботи вдалося провести за міські кошти з бюджету розвитку. Роботи здійснювали протягом трьох років, починаючи з підсилення фасаду, укріплення самої будівлі, заміни вікон, перекриття даху, внутрішнього оздоблення, утеплення споруди, закінчуючи сантехнічними, іншими комунікаційними роботами та купівлею меблів, необхідного інвентарю. Усі роботи вартували до трьох мільйонів гривень», – зауважив інженер управління освіти міськради Юрій Коцур.

І запевнив, що підрядник, який виконував роботи, співпрацює з міськрадою давно, і за увесь час до нього не було жодних претензій.
Керівниця управління освіти Зіновія Лещенко додала: якби ремонт не вдалося здійснити, Будинок вчителя міг би просто завалитися.
Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук пригадав, що будинок був на межі руйнування і потребував скріплення фасаду, перекриття даху та капітального внутрішнього ремонту.

«Ми провели повний капітальний ремонт: відремонтували й утеплили фасад, зберігши при цьому автентичну ліпнину, перекрили й утеплили дах, укріпили стіни, відкрили на першому поверсі інклюзивно-ресурсний центр для діток із особливими освітніми потребами. До речі, це один із перших інклюзивно-ресурсних центрів, які вдалося відкрити в Україні відповідно до вимог сучасного освітнього законодавства. Своєю чергою, на другому поверсі завершено роботи в кабінетах, де збираються працівники навчальних закладів на семінари, наради, де проводиться психологічна робота з дітьми, які мають проблеми в спілкування з однолітками, вчителями, батьками. Тут також є профспілковий кабінет, кабінет для родин загиблих учасників АТО», – розповів Ігор Поліщук.
Читайте ще: У Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр для діток із особливими освітніми потребами

Він додав, що оновлений Будинок вчителя слугуватиме теж окрасою Луцька: «На сьогоднішній день це прекрасне приміщення, відремонтовано прибудинкову територію, викладено бруківку… Я думаю, що ще багато років це приміщення не потребуватиме ремонту й використовуватиметься для потреб освіти».

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що нарешті після тривалого періоду питання капітального ремонту Будинку вчителя в Луцьку вдалося закрити.
«Я переконаний, що Будинок вчителя врешті запрацює на освіту», – сказав Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сем Показати IP 6 Лютого 2019 15:36
Будинок вчителя, будинок тваринника. СССР.
123 Показати IP 6 Лютого 2019 21:18
Мені здається, що саме там колись був пологовий будинок, де з являлись на світ лучани.
Архітектор Показати IP 7 Лютого 2019 01:34
Немає чим хвалитися. Фасад зруйнували повністю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus