USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

П’яно від музики: Христина Соловій у Луцьку

5 Серпня 2018 09:29
Виступ співачки з лемківським корінням і неймовірно чуттєвим голосом Христини Соловій став завершальним акордом другого дня фестивалю «Бандерштат». Христина подарувала присутнім найвідоміші свої композиції, зокрема кілька пісень із майбутнього альбому 4 серпня на Тихій сцені фесту.

«Волинь мені дуже близька, можна сказати, навіть рідна: моя мама провела тут найщасливіші роки свого дитинства разом із моїм лемківським дідусем, якого я, на жаль, не знала, але я завжди відчуваю його присутність, коли співаю ці (лемківські, – ВН) пісні. Проте зараз у мене такий період, що я хочу поділитися з вами своєю творчістю», – зазначила Христина. І додала, що на всіх попередніх фестивалях, де їй доводилося виступати, падав дощ; «а сьогодні сталося якесь диво, я думаю, що це все завдяки вам (публіці, – ВН)».

Насамперед Христина виконала композицію «Fortepiano», яка увійде до її майбутнього авторського альбому. Наступними залунали «Хто, як не ти?», «Синя пісня», «Шкідлива звичка». Своєю чергою, трек «Тримай» виконавиця заспівала разом із усіма присутніми.
«Фестиваль безалкогольний, а у мене «Fortepiano» і кавер на «Pianoбоя», п’яного боя… Хочу, щоби сьогодні було п’яно від музики… У Діми Шурова є дуже красива пісня «Горя чуть слышно», я її дуже люблю, але я не співаю російською, тому я її переклала. Вийшло непогано», – представила Христина чергову композицію.

Також, з її слів, пісня на слова Івана Франка «Отсе тая стежечка» стане саундтреком до фільму «Крути 1918».
А композицію «Под облачком» Христина назвала піснею, яка дуже змінила її життя. «Тому що я задумалася про своє походження і дізналася багато нового, що повпливало на те, що відбулося після, – я пішла на «Голос», зустрілася зі Святославом (Вакарчуком, – ВН), потім записала альбом, і зараз я тут. Але кожного разу, коли я її співаю, я чую голос цих людей і уявляю свого діда, з яким моя маленька мама ходила за ручку десь поблизу річки Стир, десь тут», – зазначила виконавиця.
Завдяки таким зворушливим зізнанням, а також піднесеній і щирій загальній атмосфері виступ співачки пройшов на одному диханні, тож присутні просто не змогли відпустити Христину зі сцени без подарунків і заспіваних на біс композицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus