USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Христина Соловій привезла до Луцька лемківських пісень

20 Квітня 2017 08:27
Уперше з концертом у рамках всеукраїнського турне до Луцька завітала співачка з лемківським корінням та неймовірно чуттєвим голосом Христина Соловій.

Пісні зі свого дебютного альбому «Жива вода» та нові, зокрема авторські, композиції, які увійдуть до наступного музичного альбому, Христина Соловій презентувала на сцені луцького драмтеатру 19 квітня.

Першою виконавиця заспівала пісню «Горе долом», яку присвятила померлому Герою-айдарівцю Олегу Твердохлібу. Зі словами «Герої не вмирають» Христина закликала зал до «хвилини мовчання» в пам’ять про «Сармата».

Наступними композиціями співачка наближала присутнім лемківський дух, занурювала їх у карпатський колорит, закликала, енергійно пританцьовуючи, до Луцька теплу весну, ділилася своїми потаємними почуттями та сімейними історіями.



«Дуже приємно приїхати до вас, бачити ваше місто, тому що моя мама провела свої найщасливіші роки дитинства саме в Луцьку», – наголосила співачка.

Не втомлювалася виконавиця в перервах між композиціями нагадувати присутнім і про своє лемківське походження. «Лемки не мали інтернету, не мали айфонів, різних смартфонів, гаджетів, вони жили в дуже тісному зв’язку з природою. І замість того, що зараз робимо ми, витрачаємо інколи марно час, вони складали пісні про кохання», – зауважила Христина.



Приємним доповненням для лучан стало те, що, окрім пісень із альбому «Жива вода», які складають основу концертної програми, лемківська принцеса заспівала нові композиції, наприклад «Хто, як не ти?», «Не стримуй хвилі на піску», «Фортепіано». Також залунали «Отсе тая стежечка», покладена на слова Івана Франка, улюблена пісня дідуся виконавиці «Моя мила, шудри-тудри», «Чорноморчик» та ін.

Лучани гідно оцінили талант співачки й повністю поринули в особливу концертну атмосферу вечора: підспівували на повну, гучно аплодували, засипали виконавицю квітами та подарунками й, звичайно ж, не відпустили без композиції на біс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus