USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

П’яний пішохід вибіг на дорогу: судили лучанина, який в’їхав в інше авто, щоб уникнути наїзду

11 Лютого 2024 16:52
В обласному центрі Волині через скоєння ДТП судили водія Audi. Лучанин дійсно зачепив інше авто, але зробив це, щоб не наїхати на п’яного пішохода, який вибіг на дорогу.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи вказано, що ДТП трапилася 5 листопада минулого року близько 22 години. На проспекті Перемоги, 22 водій Audi A6 Олександр Р., виявивши перешкоду, не вжив заходів для негайної зупинки авто та при здійсненні маневру не дотримався лівого бокового інтервалу. Внаслідок цього він допустив зіткнення із Volkswagen Phaeton. На Олександра Р. склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП.

Керманич Audi вину не визнав. Олександр Р. підтвердив у суді, що рухався проспектом Перемоги в напрямку «Там Таму». Тим часом перед початком шляхопроводу на проїжджу частину вибіг пішохід, тому він вдався до екстреного гальмування. Відстань до пішохода була незначною. Усвідомлюючи, що зупинити свій автомобіль не встигає, він був змушений різко змінити напрям свого руху, щоб відвернути наїзд на чоловіка. Тому повернув авто вліво та зіткнувся з Volkswagen Phaeton. Відразу після цього він затримав вказаного пішохода та привів його на місце ДТП.

Захисник обвинуваченого Ковальов С.В. просив провадження у справі щодо його підзахисного закрити. Він вважав, що вини останнього у розглядуваній ДТП немає.

Водій Volkswagen Phaeton своєю чергою підтвердив, що до моменту виникнення ДТП на смугу руху, в якій в той час рухався Audi A6, вибіг пішохід. В останнього були ознаки алкогольного сп`яніння, і він намагався залишити місце ДТП. Однак вони з Олександром Р. його затримали.

Водночас суд встановив, що постановою Луцького міськрайонного суду від 30 листопада минулого року пішохода було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 127 КУпАП та оштрафовано на 850 гривень. У цій постанові йдеться, що пішохід здійснив різкий вихід на проїзну частину в невстановленому місці, чим спричинив створення аварійної обстановки, а саме змусив водія Audi A6 різко гальмувати, змінювати напрямок руху, щоб уникнути наїзду.

Зрештою суд дійшов висновку, що зіткнення відбулося внаслідок дій пішохода, тому закрив провадження у справі стосовно Олександра Р.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus