USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

П’яний за кермом і хабар патрульним: лучанин сплатить штраф 20000

2 Листопада 2016 09:27
Чоловік заплатить понад 20 тисяч гривень – за керування авто нетверезим і спробу дати хабара патрульним.

Про це повідомляє Патрульна поліція Луцька у Фейсбук.

31 липня патрульні затримали водія Субару, який керував у стані алкогольного сп’яніння та намагався дати їм неправомірну вигоду. Того вечора, близько 22 години, його виявили на перехресті вулиць Львівська-Потебні. Автомобіль був припаркований менше, ніж за 10 метрів до пішохідного переходу, таким чином, водій порушив правила дорожнього руху.

Ігноруючи законні вимоги патрульних, він не хотів пред’являти документи, а також намагався дати інспекторам неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Весь процес записувався на боді-камеру інспекторів, патрульні попередили водія про кримінальну відповідальність та викликали на місце події слідчих і працівників управління внутрішньої безпеки. Щодо інциденту розпочалось слідство.

11 серпня суд постановив сплатити штраф водієві в розмірі 10 200 гривень, цією ж постановою його позбавили права керування на 1 рік (за статтею 130 КУпАП).

26 вересня, під час досудового розслідування, підозрюваний визнав свою провину щодо намагання дати хабара та повністю погодився на співпрацю з прокуратурою, зобов’язавшись сплатити відповідний штраф.

20 жовтня суддя міськрайонного суду виніс постанову про притягнення його до відповідальності за частиною 1 статті 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція хабара).

«На втілення своїх злочинних дії, направлених на пропозицію службовій особі надати неправомірну вигоду, ОСОБА_1 з метою переконатися в тому, що неправомірна вигода безперешкодно буде прийнята патрульними поліцейськими і що вони її не відхилять та продемонструвати їм свою готовність надати неправомірну вигоду, спочатку звернувся до них з висловом: «Давайте хлопці так» та взяв в цей час в свою праву руку грошові кошти, які знаходилися в салоні його автомобіля між двома передніми сидіннями, в сумі 100 доларів США, двома купюрами номіналом 50 доларів США», - йдеться в документі.

Згідно з постановою суду, за це чоловік має сплатити ще один штраф у розмірі 10 030 гривень.

Грошові кошти, пропоновані ним патрульним, конфісковані в дохід держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Порушник Показати IP 2 Листопада 2016 09:37
Ці гроші підуть на покращення життя чиновників МВС , чому сплачуючи штраф я не можу конкретно знати куди пішли мої сплачені гроші ? А в державу - це поняття розтяжне , потім і спливають міліонні декларації при зарплаті в 20-25 тис грн. Парадокс тай годі ...!!!
Анонім Показати IP 2 Листопада 2016 09:45
гарно порішав)
А Показати IP 2 Листопада 2016 10:44
А що це за Субарист крутий? Країна повинна знати своїх героїв. Хоча сотка уо в порівнянні з деклараціями бідових чиновників та депутатів взагалі ніщо. А декому за такий папірець пів-місяця або місяць працювати треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus