USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

П’ятеро пацієнтів і шестеро медпрацівників: на Волині – нові інфіковані коронавірусом

25 Квітня 2020 12:46
П’ятеро пацієнтів і шестеро медичних працівників Волинської обласної клінічної лікарні інфікувалися коронавірусом.

Як розповів очільник медзакладу Олександр Дудар, йдеться про єдине в області відділення гематології, де лікують вкрай важких хворих.

«Ще місяць тому відділення гематології, яке було розміщене у Боголюбах, ми перевели в корпус на Грушевського, розмістили його на базі відділення судинної хірургії. У зв’язку із тим, що саме на базі Боголюбів було вирішено розгорнути тимчасовий інфекційний госпіталь», – пояснює в.о. директора обласної лікарні.

Читати ще: «Працюємо вдень і вночі. Готуємося до найгіршого сценарію», – очільник Волинської обласної лікарні про підготовку до епідемії

«Станом на вчора у тимчасовому відділенні гематології на Грушевського було 20 пацієнтів. Там же знаходилася одна пацієнтка із гострим лейкозом, яка у лікарні вже протягом трьох тижнів. Її стан вкрай складний, ми її лікували. Проте запідозрили, що з нею щось не так. Хоча перед поступленням в лікарню швидкий тест на коронавірус у неї був негативний. Позавчора взяли ПЛР і вчора на ранок отримали позитивний результат на COVID-19», – розповідає Олександр Дудар.

Ситуація вимагала оперативної реакції. Відтак усіх гематологічних хворих знову перевели в Боголюби.

«Маючи у Боголюбах спеціально підготовлені для коронавірусу відділення, навчений персонал, засоби захисту різного ґатунку, усе гематологічне відділення ми відразу перевели туди. Розмістили всіх в окремі бокси з персональними санвузлами. Пацієнти отримують усю гематологічну допомогу, також спостерігаємо за ними як за потенційно інфікованими коронавірусом, – коментує головний лікар. – Також відразу було визначено п’ять пацієнтів, які контактували з цією інфікованою. І сьогодні ми отримали позитивні ПЛР-аналізи. Тому зараз вони в Боголюбах під повним контролем, ізольовані, отримують все, що їм необхідно».

Довелося також перевірити і медичний персонал, який опікувався гематологічними пацієнтами.

«З персоналу маємо підтвердження у шести працівників гематологічного відділення. Усі вони наразі перебувають вдома на самоізоляції. У всіх безсимптомна клініка. Інфікування отримали ті, хто безпосередньо контактував із пацієнтами. При тому весь персонал був у масках, рукавицях халатах, хоча це у таких ситуаціях, можливо, і не оберігає. Вони не були в костюмах біозахисту, оскільки настороженості з приводу того, що ці пацієнти можуть бути інфіковані коронавірусом, не було» – констатує очільник обласної лікарні.

Разом з тим Олександр Дудар наголошує, що ситуація під повним контролем, а у відділенні гематології проведена тотальна дезінфекція. Медики з'ясовують можливі джерела інфікування, ними можуть бути як відвідувачі, так і сам персонал.

Нагадаємо, станом на 25 квітня на Волині зареєстровано 212 випадків COVID-19, які підтверджені лабораторно методом ПЛР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Отакої Показати IP 25 Квітня 2020 13:11
Бють,бють по лобі,а вони і далі наступають на тіж граблі...Це що,безкінечно?
Думаю Показати IP 25 Квітня 2020 13:13
При здравому підході кожна людина, враховуючи і лікарів, повинна розглядатися як потенційний заражений/носій. Лікарі мають приймати будь-яких пацієнтів в повному захисті, проводити дезинфекцію одягу після кожного пацієнта (відвідувача). За таких умов ще якось можна боротися з епідемією, якщо ми говоримо про "абсолютну стерильність". Не маючи основних симптомів ніхто не може навіть здогадуватися що він міг десь щось підхопити. вибірковий підхід саме і призводить до того що ми маємо.
Фармацевт-мальярдер до Думаю Показати IP 25 Квітня 2020 17:22
Немає симптомів - немає хвороби. Ліки не лікують - а усувають симптоми.
Анонім Показати IP 25 Квітня 2020 13:43
У практично всіх хворих на коронавірус швидкі тести показували негативний результат!!! Хтось на тих тестах заробляє мільйони!
нім до Анонім Показати IP 25 Квітня 2020 17:12
Бо нех... було ті китайські закуповувати якщо знали, що вони дають велику похибку! Свої більш ефективніші і щось мало про них чути, хоч-би розповіли як вони у порівнянні з китайськими?!
Бетатестер до Анонім Показати IP 25 Квітня 2020 17:18
Перший тест заражає людину.
Іванка до Бетатестер Показати IP 25 Квітня 2020 19:42
Перший тест не заражає, він просто не показує часто наявність інфекції в перші дні, це скрізь так. Тому, якщо є підозра, тести часом роблять лише через кілька днів, якщо це не важка форма
Ковідер до Іванка Показати IP 26 Квітня 2020 10:20
У Великобриианії доказали, що тести з Америки були заражені covid-19. І в країнах, в яких поголовно тестували людей, там і спалах коронавірусу. Пошукайте таку інформацію, і самі зрозумієте про що я пишу. За китайські тести чомусь нічого поки не кажуть. Але все може бути.
Отакої Показати IP 25 Квітня 2020 14:38
Хтось???Всі знають,хто.Їх же закупляли і там стоять підписи.Якщо обласна лікарня так "чудить",то як діють інші.
Безлад Показати IP 25 Квітня 2020 16:13
А за мед працівників судинної хірургії то всі мовчать!Вони ходять на роботу. А ми ж з ними контактуємо
Андрій Показати IP 25 Квітня 2020 18:01
Дивлюсь на статистику і розумію, що при правильному дослідженні поширення мали б закривати далеко не ринки і церкви....
лучанка Показати IP 25 Квітня 2020 18:39
Все одно всі перехворіють, карантинь не карантинь. Ми ж не на острові живемо. Можливо Швеція все робить правильно, що без жорсткого карантину. Цікаво, скільки людей померло і помруть через цей самий карантин: через нестабільність у лікарнях ,через відкладені планові операції, а скільки зіп"ється, а скільки розориться? Пора припиняти. Час відновлювати роботу підприємств і магазинів. Зобов"язати носити маски і дотримуватися дистанції, та й досить. Тим більше, що антитіла у перехворівших виробляються лише у четверті.Це означає, що вірус буде завжди.
Василь Показати IP 25 Квітня 2020 18:49
І як взнати тепер хто кого заразив: чи хвора вже поступила ,і спочатку була безсимптомів, чи хтось з медперсоналу приніс? І кажи далі це могли рознести ? Тут правильно вже коментували : треба розглядати кожну людину як потенційного носічя, і зразу приймати в захисних костюмах!!!! Коли до вас дійде ,що вірус підступний ,прихований!?
Ох до Василь Показати IP 25 Квітня 2020 21:21
Кожне керівництво лікарень переживає лише за себе! і аж ніяк не за вас із нами... ЗІЗ є, але одягати його ми маємо коли ми майже точно знаєм за ковід-19,бо ж їм за них(ЗІЗ) звітувати...(перед вище стоячими обласними органами). А може залишки і в аптечку зможна пропихнуть?..тест 500 грн, чим не заробіток... Ну, це так.., просто думки вголос
123 Показати IP 26 Квітня 2020 01:02
Лікарі були у масках та рукавичках і заразилися... а для чого тоді людей зобов'язали у тих масках ходити якщо від них ніякої користі. І напроти обласної лікарні супермаркет, туди безпечно ходити?
321 до 123 Показати IP 26 Квітня 2020 12:06
Скоріш всього ніхто не знає механізму поширення зарази, стільки медиків захворіло по світу.Не думаю що всі нехтували технікою безпеки.. Маски і рукавиці в деяких країнах взагалі масово не носять, країни на карантині. Тепер виходять, Данія наприклад. Загроза звичайно реальна, але стільки темряви..мимоволі повіриш в в всесвітню змову
Анонім Показати IP 26 Квітня 2020 08:40
Розказує, що ЗІЗ закуплено на мільйони!!! Закуплено, то закуплено, а от чи роздано лікарям??!!!!
жіночка Показати IP 26 Квітня 2020 20:18
Я вже і не знаю, де правда? Якщо повний карантин , то нащо пускати відвідучів? Тим більше що циганів? Хто на це вілповіссть???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus