USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Під час перепису українців запитають про мову, дітей і газові плити

16 Жовтня 2019 18:54
У грудні 2020 року під час запланованого урядом перепису населення громадянам ставитимуть близько 10 запитань.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на дані Держстатистики й Мінюсту.

Українців запитуватимуть про трудову міграцію. Фахівці пояснюють, що на основі цього хочуть визначити можливий масштаб міграції. Питання використають для розробки програми підтримки регіонів й транспортних рішень.

Крім того, в громадян ставитимуть питання про місце та режим роботи – щоб порахувати працездатних, визначити їхній вік, стать й умови проживання задля спрощення списку тих, хто потребує соціальної допомоги.

Також запитають про національність, мову, освіту й цікавитимуть родиною, зокрема й тим, чи перебуваєте ви у громадянському чи офіційному шлюбі.

Науковці наполягли, аби в переписному листі було питання до всіх жінок віком з 15 років про народжених дітей – для демографічних прогнозів.

Одне з питань стосуватиметься помешкання та його року будівництва, щоб допомогти провести ревізію житлового фонду. У громадян запитуватимуть про наявність в оселі кухні, інтернету, водопостачання й каналізації тощо.

Нагадаємо, електронний перепис населення України може бути проведено вже до кінця 2019 року. Про це з трибуни Верховної Ради заявив на початку жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук, представляючи Програму діяльності уряду на найближчі п'ять років.

За словами Гончарука, об'єднання реєстрів необхідно для того, щоб побачити «скільки насправді населення проживає в країні, яке воно, що це за люди, яку допомогу вони отримують».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Власюк Олена Показати IP 16 Жовтня 2019 19:03
Ужас!
Тор Показати IP 16 Жовтня 2019 19:48
А де питання, чи впевнений опитуваний в завтрашньому дні. Чи вірять українці у те що будуть отримувати пенсію. Чи вірять українці в правосуддя. Думаю це важливіше ніж газова плита, чи дата будівництва будинку. Поки ми українці дамо відповіді на всі ці дебільні питання, результати так званого перепису застаріють і стануть неактуальні.
скептик Показати IP 16 Жовтня 2019 20:20
запитають тих, хто ще не здриснув звідси
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2019 20:45
Знайдуться ті,що будуть питати номер банківської картки і код.пароль.Ви якісь посвідчення дайте людям,а то шахраїв набіжить.
Виборець Показати IP 17 Жовтня 2019 07:40
В цій "криміналізованій"країні ніхто їм не відкриє двері,то як вони запитають.Немає довіри до влади,ось що головне,а такими темпами до 2020 р вона зникне.Ми просто виживаємо,так і запишіть в своїй анкеті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus