USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під час воєнного стану лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти, – МОЗ

30 Листопада 2022 08:13
На період дії воєнного стану в умовах відключення електропостачання лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти на лікарські засоби у разі відсутності світла та зв’язку.

Про це йдеться в роз’ясненні Міністерства охорони здоров’я.

Так, під час перехідного періоду у разі відсутності технічної можливості медичні працівники можуть здійснювати призначення антибактеріальних лікарських засобів на паперових рецептурних бланках форми № 1.

У МОЗ зазначають, що якщо пацієнт отримав електронний рецепт, а в аптеки відсутня технічна можливість здійснити погашення в ЕСОЗ, фармацевт може відпустити антибіотик за інформаційною довідкою до е-рецепта. При цьому фармацевт має зробити позначку «Відпущено» на інформаційній довідці та повернути її пацієнту.

Читати ще: Прийом пацієнтів – упродовж світлового дня: як в умовах відключень електрики працює медоб’єднання Луцької громади

Призначення наркотичних (психотропних) лікарських засобів лікарі можуть здійснювати на паперових рецептурних бланках форми № 3. Якщо пацієнт отримав електронний рецепт на наркотичний (психотропний) препарат, погасити такий рецепт можна виключно в ЕСОЗ.

Відпуск рецептурних ліків за рецептурними бланками форми № 1 та № 3 здійснюється відповідно до правил, затверджених наказом МОЗ України 19.07.2005 № 360, нагадали у міністерстві.

Також на період дії воєнного стану у разі відсутності технічної можливості виписати електронний рецепт на лікарські засоби у рамках урядової програми реімбурсації «Доступні ліки», рецепт може бути виписаний в паперовій формі відповідно до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених відповідним наказом МОЗ.

При відпуску ліків за паперовим рецептом аптечний заклад обліковує його у паперовій формі та включає до зведеного звіту. Звіт подається до Національної служби здоров’я України 1 та 14 числа кожного місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus