USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під Москвою виявили полігон, де можуть тренуватися оператори Shahed, – ЗМІ

6 Січня 2023 09:48
Під Москвою виявили імовірну локацію російського полігону, де тренуються оператори БПЛА Shahed.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Журналісти знайшли імовірну локацію полігону, розташованого приблизно за 8 км на південний схід від Державного центру безпілотної авіації міноборони Росії в Коломні.

Раніше українські розслідувачі встановили, що Росія відряджала своїх операторів БПЛА на навчання до Ірану під виглядом участі у змаганнях. Йдеться про чотирьох російських військових, які у серпні брали участь у змаганнях операторів БПЛА «Соколиная охота» в Ірані. Одразу після цього почалися атаки іранських дронів-камікадзе на українські міста. Усі встановлені в розслідуванні військові служать у 924-му Державному центрі безпілотної авіації РФ.
Цей центр є єдиним у структурі міноборони Росії, який готує операторів дронів, та базується у Коломні (військова частина 20924 на вулиці Артилерійській). Проте польоти здійснюють в іншому місці.

Читати ще: Скільки у Росії залишилося іранських дронів Shahed для атак

Міжнародні армійські ігри «Соколиная охота» у 2019 та 2021 роках проходили на полігоні центру в Коломні. У 2019 році російське міноборони публікувало фото зі змагань.
Поруч із встановленим майданчиком є великий полігон, котрий раніше належав Коломенському вищому артилерійському училищу. Ймовірно, цей полігон також використовується для польотів БПЛА.
Червоним позначене місце, де проводилась «Соколиная охота», а ліворуч від нього розташований полігон.

Оскільки інструктори саме цього центру проходили навчання в Ірані, можна припустити, що на Shahed також навчають саме тут.

Відстань від полігону до Москви становить близько 100 км. До кордону України – близько 600 км, зауважили Донбас.Реалії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus