USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під будівництво поліклініки у Ковелі заклали перший камінь. ВІДЕО

12 Жовтня 2008 10:00
У Ковелі відбулися урочистості з нагоди закладення першого каменя під будівництво поліклініки. Про це 11 жовтня інформують «Волинські Новини».
Ковель давно потребує поліклініки, яка б відповідала усім українським та європейським стандартам. Адже нині діюча перебуває в аварійному стані. Через специфіку побудованих на початку ХХ століття споруд, які до того ж є архітектурними пам’ятками, неможливо здійснити їх комплексну реконструкцію.
Прийом хворих ведеться у кількох будівлях, які розміщено в різних районах міста, що викликає справедливе обурення та невдоволення відвідувачів. Люди змушені підніматися надзвичайно крутими сходами, щоб потрапити на прийом до лікаря, а також долати значні відстані, щоб пройти повне медичне обстеження. Через недостатню кількість кабінетів створюються великі черги під час прийомів до спеціалістів. Поліклініка є абсолютно непристосованою для інвалідів.
Вітаючи присутніх зі святом, міський голова Сергій Кошарук зазначив, що будівництво поліклініки є одним із пріоритетних об’єктів у Ковелі. Він наголосив: це одне із перших завдань, яке він взяв до виконання, коли у 2006 році громада довірила йому керівництво містом.
За повідомленням прес-служби мера Ковеля, про важливість нової поліклініки для ковельчан красномовно свідчить і те, що на урочистості прийшло чимало мешканців міста. За давнім звичаєм, усіх присутніх почастували короваєм, бо кожна хороша справа в Україні починається та благословляється хлібом. Також міський голова, почесні гості кинули на місце зведення поліклініки гроші, аби в ній панували достаток, мир і злагода. І як оберіг, козаки запалили вогнище.
Будівництво освятив владика Михаїл, єпископ Луцький і Волинський УПЦ КП.
Довідково:
За рахунок коштів міського бюджету в 2007 році виготовлено проектну документацію на будівництво нової поліклініки. Кошторисна вартість об’єкту становить 62,1 мільйона гривень. Автор проекту – Український державний науково-дослідницький інститут проектування міст «Діпромісто» Кількість відвідувачів в зміну – 1200 чоловік. Площа поліклініки, що споруджується становитиме, 14 900 квадратних метрів. Початок будівництва – 2008 рік, завершення – 2011-й.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus