USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Під час жнив ціни на зерно впадуть

17 Липня 2013 14:25
200 гривень на тонні втратять аграрії, якщо продаватимуть зібрану пшеницю відразу «з поля». Це ж стосується і кукурудзи.

Ціна на українську пшеницю в нинішньому маркетинговому році знизиться на 200 гривень до 1800 за тонну. Таку думку висловив директор Інформаційної компанії "ПроАгро" Микола Верницький в ефірі Першого ділового каналу, - повідомляє сайт Gazeta.ua.

Це стосується пшениці вищих сортів. На Волині переважає пшениця третього сорту і під час жнив ціна на неї не перевищуватиме 1600 гривень за тонну, - переконаний начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.

«Це традиційно, що ціна під час жнив низька. Цим завжди користуються зернотрейдери, коли скуповують збіжжя у господарів, які конче потребують обігових коштів. Серйозні господарі ніколи не будуть реалізовувати зерно під час жнив», - зауважив посадовець.

Цього року за державними форвардними закупівлями волинські аграрії вже реалізували 34 тисячі тонн зерна ще за 1800 гривень за тонну.

В Управлінні сподіваються, що після завершення жнив ціни стабілізуються, як і кожного року, що дуже необхідно, адже на Волині під пшеницю засіяли понад 122 тисячі гектарів.

Невтішні прогнози щодо цін на кукурудзу. Вони теж, за словами Київського експерта Миколи Верницького, мають бути нижчими, ніж торік. Це може суттєво вплинути на кишеню наших аграріїв.

Зазначимо, що торік на Волині була найвища середня врожайність в Україні – понад 75 центнерів з гектара. Як наслідок – цього року господарі землі висіяли кукурудзи на 25 тисячах гектарах, що на 5 тисяч більше, ніж торік.

Посадовці сподіваються, що ці прогнози не виправдаються. На цьому на понеділковій нараді з начальниками головних управлінь АПК в Харкові наголосив Міністр агрополітики України Микола Присяжнюк.

«Цього року в Україні планують експортувати до 26 мільйонів тонн зернових. Зараз вивчають технічні умови експорту», - розповів ВН Юрій Горбенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus