USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підакцизні товари захистять від підробок

5 Лютого 2013 08:51
Міндоходів пропонує посилити захист громадян від тютюнового та алкогольного фальсифікату. Таким чином в установі планують запровадити акцизні марки з трирівневим захистом від підробки.

Про це повідомили у прес-службі ДПС в області.

Так, Міністерство доходів та зборів планує запровадити акцизні марки нового зразка з трирівневим захистом від підробки. Ця інновація передбачена у проекті постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Система, переконують, контролюватиме торгівлю підакцизними товарами на всіх етапах – виробництво, оптове постачання, роздрібний продаж тощо.
На думку експертів Міндоходів, прийняття проекту цієї постанови забезпечить ефективний державний контроль за обігом підакцизних товарів та своєчасне надходження коштів до державного бюджету від сплати акцизного податку. Передбачені заходи захистять споживачів від фальсифікованої продукції і убезпечать від отруєння неякісною продукцією та іншої шкоди, що можуть завдати контрафактні товари.

Окрім цього, Міндоходів пропонує підвищення вартості акцизних марок, оскільки розмір плати за них не збільшувався з 2008 року, в той час як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у декілька разів. Наприклад, мінімальна ціна на горілку у 2008 році становила 14 гривень, а у 2013 році – 30,1 гривня., що більше ніж в 2,2 рази. Середня ціна цигарок з фільтром у 2012 році становила 9,43 гривні., що у порівнянні з 2008 роком більше в 2,8 рази (3,34 гривні).

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворили Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus