USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Підготовка волинян до ЗНО

3 Червня 2014 15:42
Сьогодні, 3 червня, стартувало зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів. Випускники випробовували свої сили у знанні іноземної мови. Абітурієнти традиційно обирали для складання одну з європейських мов: англійську, німецьку, французьку або іспанську.

Уже від самого ранку біля стін ЗОШ №1 у Ковелі, де проходило тестування, людно. Атмосфера навколо школи сповнена остраху, адже переживати абітурієнтам є за що. Чимало випускників до пункту складання ЗНО пришли з батьками, і, хто з них більше хвилювався – виявити подекуди було складно.

Усі випускники збиралися на подвір’ї школи, у стіни пункту тестування їх впустили тільки перед початком ЗНО. Хтось, щоб заспокоїтися, слухав класичну музику, хтось намагався своїми жартами зменшити «напругу», ще хтось, як ось, наприклад, Діана, зменшувала ступінь переживання розмовами з матір’ю.
«Ми приїхали із Любешівського району, – розповідає дівчина. – До сьогоднішнього тестування з англійської мови ретельно готувалася з репетитором. За всю історію ЗНО з нашої школи я перша наважилася складати іноземну мову, сподіваюся на власні сили і, звичайно, Божу допомогу».

Окрім цього предмету, Діана складатиме також тестування з історії, біології та української мови. Прагне навчатися на філологічному факультеті у котромусь з навчальних закладів Луцька або Львова. Проте, як зізналася, остаточні капки над «і» розставить лише результати ЗНО, лише після складання тестування зможе остаточно говорити про ту професію, на котру при вступі до ВНЗ, подаватиме документи.

Гуманітарну спеціальність освоюватиме також випускник із селища Голоби Олег, навіть попри те, що хлопець навчався у школі із поглибленим вивченням математичних дисциплін. У майбутньому юнак планує освоювати журналістику або філологію у Львівському національному університеті імені Івана Франка або у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.
Майже усі випускники, з якими встигли поспілкуватися, до тестування готувалися з допомогою репетитора. А ось у розмовах про майбутню спеціальність такої одностайності не було, чимало абітурієнтів навіть із профілем ще не визначилися – хтось планує складати, окрім звичної для більшості «гуманітарників» української мови та історії, ще хімію чи фізику, хтось, прийшовши на іноземну, просто вирішив випробувати власні сили, мовляв, як складу, так складу.

ЗНО, як повідомив Роман Вітрик, вчитель історії ЗОШ №10, який був присутній на цій сесії з іноземної мови, пройшло спокійно. Під час технічної перерви усіх випускників перевірили детектором, проте жодних зайвих предметів не виявили. Ніхто ризикувати не наважився, адже навіть якщо під час складання ЗНО виявлять вимкнений телефон, або щось інше, чим випускник не користувався, результати тесту будуть анульовані. Також варто зазначити, що одна випускниця узагалі не з’явилася на «перший іспит дорослого життя».
Під час складання тестування був присутній уповноважений Українського центру оцінювання якості освіти Ростислав Кінах, керівником сесії у ЗОШ №1 була директор цієї школи Тетяна Донюш. Іноземну мову випускники складали у 19 аудиторіях школи, а спостерігало за цим процесом близько 50 педагогічних працівників.

Нагадаємо, що відповідно до календарного плану зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів у 2014 році триватиме від сьогодні до 27 червня. За цей час майбутні вступники зможуть скласти від 1 до 4 тестів ЗНО з 11 навчальних предметів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus