USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підкуп виборців у Торчинській ОТГ перевіряє поліція

23 Квітня 2018 17:59
Повідомлення про факти підкупу в Торчинській ОТГ Волинської області внесли до журналу єдиного обліку звернень та повідомлень громадян, наразі триває перевірка.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили в секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Як стало відомо декілька днів тому, у Торчинській ОТГ, де незабаром відбудуться вибори, помітили факт підкупу виборців. Зокрема, "людям зі списку" роздають курчат і комбікорм, інформувала у Фейсбуці Олена Шулкова.

Повідомлялося, що очільник "Аграрної партії" Ігор Волошенюк на цих виборах придумав оригінальний спосіб здобуття електоральної підтримки – прямий підкуп виборців шляхом масової роздачі курчат жителям сіл Кошів, Садів, Горзвин та Білосток. Так, у Кошові кожна третя родина отримала 15 курчат та кілограм комбікорму. Птахів особисто роздавала кандидат від "Аграрної партії" по цьому округу - Трокун Валентина Віталіївна. У селі Садів таку роздачу здійснювала секретар сільської ради і водночас "аграрний кандидат" Лакодей Лідія Василівна.

У поліції кажуть, що наразі триває перевірка, і якщо факти підкупу підтвердяться, то стосовно причетних осіб відкриють кримінальну справу. Разом з тим, правоохоронці просять повідомляти волинян про відомі їм факти стосовно цього інциденту за телефоном 0332-26-60-27.

З власних джерел в поліції виданню стало відомо, що найближчим часом правоохоронці почнуть опитувати осіб, які можуть бути причетні до підкупу. Якщо їх вину доведуть, то, відповідно до санкції статті 160 ККУ, організаторам загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. А тим, хто приймав такі «подарунки», загрожує штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, чи обмеження волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
знаю Показати IP 23 Квітня 2018 20:45
прямий підкуп організував діючий голова кревський, який роздавав педагогічним колективам побутові прилади, поліція за справу!!!
іра до знаю Показати IP 24 Квітня 2018 10:43
Кревський діючий голова і це частина його обов'язків - забезпечення державних установ необхідними речами. А от роздача курей чи інших речей кандидатами - це дійсно кримінальна справа.
Міщани Показати IP 24 Квітня 2018 09:27
У Торчині дуже сподіваються, що ці вибори відбудуться в один тур. Бо вже всім обридли ці чвари. Правду кажуть: хочеш посварити людей - організуй вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus